Vieläkö nurkissa lojuu vanhoja VHS-nauhoja? Niiden parasta ennen-päiväys on sulkeutumassa. Tien päättymisen varma merkki on, että tekniikkajätti Panasonic laittaa stopin videonauhureiden valmistuksen teknologian kehdossa, Japanissa.
VHS-nauhat tulivat myyntiin vuonna 1976 ja ohittivat myynnissä pian Sonyn kehittämät Betamax-nauhat. Magneettinauhojen tarve romahti 2000-luvulle tultaessa, ja videonauhureille kävi samoin kuin Walkmaneille: CD- ja DVD-levyt yleistyivät, ja nauhurit jäivät lähinnä harrastelijoiden työkaluiksi. Vaikka DVD-levytkin ovat väistymässä muistitikkujen ja nopean tiedonsiirron alta, edelleen kuullaan ihmisten ”nauhoittavan” televisio-ohjelman, vaikka terminä sekin on väistymässä ”tallettamisen” alta.
Japanissa Panasonic valmistaa videonauhureita vielä vuoden 2012 loppuun asti, jonka jälkeen ne poistuvat kauppojen hyllyltä. Tuotantoa jatketaan kuitenkin vielä Kiinan ja Slovakian markkinoille. Lokakuussa 2008 myös laitevalmistaja JVC ilmoitti lopettavansa VHS-formaattia käyttävien nauhureiden valmistamisen.