Kauppalehden analyytikko Ari Pajala tutki Iltalehden pyynnöstä Palsanmäen yrityksen tuoreen tilinpäätöksen.

Aki Palsanmäen yritys, Hirvaskankaan Kauppahuone Oy:n tuoreesta tilinpäätöksestä selviää, että yhtiön kassavarat olivat viime vuoden lopussa 125 900 euroa. Kassavarat riittäisivät kattamaan 10 kuukauden toimintakulut.

Tarkemmin tarkasteltuna yhtiön kassa+saamiset ovat 153 000 euroa suuremmat kuin lyhytaikaiset velat, jolloin maksuvalmius riittäisi yli vuoden toimintakuluihin.

Lisäksi yhtiöllä on osingonjakokelpoisia voittovaroja lähes 250 000 euroa, joten palkkoja voitaisiin helposti korvata osingoilla. Yhtiöllä on myös huutokaupattavaa tavaraa, jota voidaan myydä nettihuutokaupassa.

– En näe tässä millään minkäänlaista konkurssin uhkaa. Yhtiö on velaton, joten siihen ei kohdistu myöskään rahoittajien taholta vaatimuksia, Rajala tiivistää.

Palauttivat saamansa avustuksen

Aki Palsanmäki kertoi aiemmin Iltalehdelle, että huutokauppaa pyöritetään nyt netissä, jossa tavaraa myydään ennakkotarjouksilla pilkkahintaan.

– Ennakkotarjoushuutokauppa pitää yritystä jollain tavalla pystyssä, mutta jos se jatkuu esimerkiksi puoli vuotta, voi olla, että firma menee konkurssiin. Tulot ovat niin pienet tällä hetkellä, Palsanmäki kertoi.

Pariskunta päätyi palauttamaan saamansa 100 000 euron avustuksen saatuaan asian tiimoilta paljon uhkauksia. He ilmoittivat päätöksestään keskiviikkona Facebook-sivuillaan.

– Jos meidän henkeä ruvetaan uhkailemaan ja talomme uhataan polttaa. Niin raja meni siinä, he perustelivat.

Palsanmäen yritys on luokiteltu Balance Analyysin mukaan sen parhaimpaan kategoriaan ja se sai arvosanaksi A–, erinomainen.

Lue uutinen tuen palauttamisesta.

Lue uutinen Palsanmäkien saamista uhkauksista.