IL: Trump julisti lääkettä: ”Lahja Jumalalta” – mies menehtyi

Presidentti Donald Trump piti viime maanantaina puheen, jossa hän kertoi Kiinan ja Ranskan uutisoineen lupaavista tuloksista malarialääkkeiden käytöstä COVID-19-taudin hoidossa. Presidentti julisti lääkkeiden olevan ”Lahja Jumalalta”, mikäli ne todella toimivat.

Puheen jälkeen Trumpin hallinto jarrutteli presidentin puheita. Tartuntatauti-instituutin johtaja Anthony Fauci varoitti, ettei kyseisiä lääkkeitä kannata kokeilla kotioloissa ennen tarkempia kliinisiä tutkimuksia.

Tästä huolimatta, eräs arizonalaispariskunta otti presidentin puheet enemmän kuin tosissaan. He päättivät kokeilla Trumpin puheessaan mainitsemaa klorikiini-nimistä ainetta, jota löytyi pariskunnan akvaarion puhdistamiseen tarkoitetusta pesuaineesta.

Kokeilu ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen, sillä jo puolen tunnin kuluttua aineen nauttimisesta pariskunta hakeutui Phoenixiläissairaalaan. Nainen kykeni sairaalassa oksentamaan nauttimansa kemikaalin ja on nyt kriittisessä tilassa. Aviomies sen sijaan menehtyi pariskunnan kotikutoiseen klorikiinihoitoon.

Monien reumasairauksien hoidossa käytetään klorikiiniä sisältäviä malarialääkkeitä ja Yhdysvalloissa pelätäänkin nyt niiden loppuvan kesken. Reseptin omaavien reumapotilaiden lääkkeensaanti voi siis vaarantua Trumpin puheen seurauksena.

Yhdysvaltojen koronaluvut jatkavat kasvuaan. Tautiin menehtyneitä on lähes 600 ja tartunnan saaneita yli 44 000.

Lähde: Iltalehti

5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!
5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!