Jokerit hävisi lauantain ottelun Moskovan TsSKA:ta vastaan 4-0. Tänään illalla Hartwall Arenalla pelattavassa välieräsarjan kolmannessa ottelussa on korkeat panokset, sillä Jokerit ei ole vielä saavuttanut yhtäkään välierävoittoa moskovalaisia vastaan.

TsSKA Moskova – Jokerit 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) (Tilastot: KHL.ru)

Jokeripuolustaja Topi Jaakola tiedosti haastattelussa illan ottelun panokset. Joukkueen on raavittava voitto ja tultava takaisin taisteluun konferenssifinaalipaikasta.

”Sarja on tilanteessa 2-0 TsSKA:lle. Huomisen pelin merkitystä ei varmasti tarvitse kovin paljon korostaa?”- Ei tarvitse; kyllähän siinä on kauden tärkein peli edessä. Ei enempää eikä vähempää.
”Mitä pitää tehdä tarkemmin ja paremmin kuin edellisissä otteluissa?”
– Kyllä meidän pitää löytää keinot ja tapa pelata tasaisemmin pelin läpi. Kesti ottelu sitten kuinka kauan tahansa. Meidän on oltava kiinnostuneempia suorituksesta, ei niinkään siitä, mitä taululla lukee eli olemmeko johdossa vai tappiolla. Mitä vain voi tapahtua. Uskon, että saamme suotuisan tuloksen, kun joka jätkä miettii vain seuraavaa vaihtoa ja omaa suorittamista. Se tässä on homman juju, eikä hirveästi mihinkään muuhun voi vaikuttaa.
”TsSKA on tehnyt kahdessa pelissä seitsemän maalia ja Aleksander Radulovin kenttä on ollut viidessä niistä mukana. Etenkin Radulov on pelannut todella hyvin. Miten hänet voi pysäyttää?”
– Hän on päässyt viihtymään kentällä liikaa. Meidän on kunnioitettava hänen taitojaan, mutta samalla pelata viisaammin häntä vastaan. Sijoittumista pelin oikealle puolelle, mailahäirintää erilaiseksi. Häntä on ihan turha ruveta hakkaamaan poikittaisella selkään, koska hän haluaa sitä. Enemmän meidän on annettava paine jäätä pitkiin lapaan ja kiekkoon. Siinä voimme olla viisaampia.
”Kuten sanoit, kauden tärkein peli edessä. Millaiseksi kuvailisit tunnelmaa pukukopissa pelaajien keskuudessa ennen ottelua?”
– Fiilis on ihan hyvä. Tyyni ja luottavainen. Mutta varmasti joka jätkä tiedostaa tilanteen, mistä nyt on kyse tässä hommassa. Emme saaneet sitä yhtä kiinnitystä vieraista, mitä lähdimme hakemaan. Sitä suuremmalla syyllä meidän on pidettävä omat syöttövuoromme niin sanotusti. Lauantaina huilattiin ja nyt treenattiin. Oli ihan hyvä vähän puhaltaa ja jättää Moskovan pelit taakse. Otamme sieltä ne hyvät jutut ja katsomme, mitä voimme tehdä paremmin.
”Miten kärsivällisyys säilytetään pelissä huomenna, kun pelataan isoilla panoksilla?”
– Se on todella avainasemassa ja iso juttu. Sen on pysyttävä. Meillä on kokenut joukkue, jossa pelaajat ovat nähneet, mitä isojen pelien voittaminen vaatii. En epäile yhtään, etteikö sitä löytyisi. On vain keskityttävä omaan tekemiseen. Sieltä saamme paljon voimavaroja joukkueen peliin.
Illan kokoonpano

Puolustaja Ville Lajunen palaa kokoonpanoon pelattuaan viimeksi runkosarjan neljänneksi viimeisessä ottelussa Atlant Mytishtshiä vastaan. Alaraajavammasta kärsinyt Lajunen ottaa tänään paikkansa Atte Ohtamaan pakkiparina. Kokoonpanon ulkopuolelle jää näin Daine Todd.
Toinen muutos tapahtuu nelosketjussa, jonka oikeaan laitaan palaa Jani Rita. Hän pelasi viimeksi Dinamo Minsk -sarjan päätösottelussa. Rita tulee Semir Ben-Amorin tilalle. Kokoonpanosta puuttuvat myös loukkaantunut Niko Kapanen sekä Niko Peltola ja Severi Sillanpää.
Jokerit lähtee illan otteluun hävittyään kaksi ensimmäistä peliä Moskovassa. Ensimmäisen TsSKA voitti lukemin 3-2 ja toisen 4-0. Kun jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa, Jokerit tarvitsee kipeästi tänään tulosta taululle, sillä kolmen otteluvoiton takamatkalta jatkopaikka olisi jo miltei mahdoton saavuttaa.
– Kauden tärkein peli, ei enempää eikä vähempää, Topi Jaakola kiteytti ottelun merkityksen.
TsSKA on tehnyt ottelusarjassa seitsemän maalia, joista kaksi ylivoimalla. Myös Jokerit on pystynyt kahteen ylivoimamaaliin, mutta täysin kentällisin pelattaessa verkko ei ole heilunut vielä kertaakaan TsSKA-maalivahti Kevin Lalanden selän takana. Viidellä viittä vastaan Jokereiden on pystyttävä haastamaan moskovalaisjoukkue paremmin.
Illan otteluun on myynnissä noin 500 lippua. Jokerit suosittelee kannattajia hankkimaan liput etukäteen Lippupisteen verkkosivuilta tai muista myyntikanavista. Hartwall Arenan lipunmyyntipiste aukeaa klo 16.30 ja jonot voivat muodostua pitkiksi.
Ottelu alkaa klo 18.30.
Kokoonpano tänään:
9 Niklas Hagman – 26 Petteri Wirtanen – 50 Juhamatti Aaltonen
61 Tommi Huhtala – 76 Jere Sallinen – 79 Eetu Pöysti
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita
2 Oskari Korpikari – 13 Ryan Gunderson
4 Ossi Väänänen – 6 Topi Jaakola
55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)