Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelällä, 46, on diagnosoitu aivokasvain. Ojala-Niemelä kertoo asiasta Me Naiset -lehdessä. Leikkaus suoritetaan joulukuussa ja hän jää sairauslomalle 14. joulukuuta alkaen.

Syksy on ollut poikkeuksellisen kiireinen eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toimivalle Johannalle. Hän huomasi syksyn edetessä väsyvänsä tavallista nopeammin. Lisäksi hän kärsi päänsärystä, jonka ajatteli johtuvan stressistä ja ikänäöstä.

Tieto kasvaimesta oli Johannalle järkytys keskellä kiireistä vuotta. Hän sanoo silti ottavansa asiat asioina, vaikka tuleva leikkaus mietityttääkin.

– Kasvain on lääkäreiden arvion mukaan hyvänlaatuinen, mutta tilanne varmistuu vasta leikkauksessa. Ajatus päähän ja aivoihin kajoamisesta tuntuu hurjalta. Mietin niin monia asioita – ajellaanko minulta pois kaikki hiukset, pelästyvätkö lapseni arpea, olenko sairauslomalla niin kipeä, etten jaksa lähteä lainkaan ulos, Johanna kertoo Me Naisille.

Myös Suomen pääministeri Sanna Marin kertoo järkyttyneensä uutisesta. Marin julkaisi Twitterissä viestin, jossa toivoo ystävälleen voimia.

– Kun Johanna kertoi sairaudestaan, se järkytti ja pysäytti. Yhdessä olemme itkeneet ja pohtineet tulevaa. Toivomme kaikki, että Johanna toipuu hyvin ja voi jälleen tarttua perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävään. Voimaa ystävä, Marin kirjoittaa sydänemojin kera.

Sanna Marin

@MarinSanna
Kun Johanna kertoi sairaudestaan, se järkytti ja pysäytti. Yhdessä olemme itkeneet ja pohtineet tulevaa. Toivomme kaikki, että Johanna toipuu hyvin ja voi jälleen tarttua perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävään. Voimaa ystävä ❤️ is.fi/menaiset/ihmis…
is.fi

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelällä aivokasvain – oireet alkoivat päänsärkyinä, jotka hän pani...

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalla, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelällä, 46, on diagnosoitu aivokasvain. Sairausloma alkaa 14. joulukuuta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Me Naiset.

Johanna Ojala-Niemelä on SDP:n kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Ojala-Niemelä on kesäkuusta 2019 alkaen eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja sekä puhemiesneuvoston ja tarkastusvaliokunnan jäsen. Hän on naimisissa Esa Niemelän kanssa ja heillä on kaksi lasta.

Lue myös:

Sofia Belórf sairastui ahdistuneisuushäiriöön – ”Minua pelotti hakea apua hulluksi leimaamisen takia”

Amin Asikaisen puoliso Nadia Ammouri avoimena keskenmenostaan: ”Syyllistin tapahtuneesta pitkään itseäni”