Hotellivaraussivusto Hotels.com on julkaissut listan niistä kohteista, joihin haut suomenkielisellä Hotels.com-sivustolla kasvoivat eniten verrattaessa vuoden 2013 kesäkuuta vuoden 2012 kesäkuuhun. Mukaan listalle pääsi joukko sekä kotimaan että etelän lomakohteita.
Peräti kuusi kohdetta eniten hotellihakuja nostaneiden kohteiden top 20 -listalla sijaitsee Suomessa: Kauhava, Heinola, Lapua, Vuokatti, Seinäjoki ja Lappajärvi. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Kauhava, jonne suomalaisten matkailijoiden tekemät hotellihaut nousivat 133 prosenttia, houkuttelee vuosittain satojatuhansia matkailijoita kesän viettoon. Kaupungin matkailuvaltteja ovat muun muassa Powerparkin huivipuisto, Härmän kylpylä sekä lukuisat kulttuuritapahtumat pitkin kesää.
Heinolassa matkailijoita vetää puoleensa kaunis luonto ja monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet. Lapua taas on viihtyisästä lomaympäristöstä ja hienoista maisemista tunnettu perhelomakohde. Vuokatti, joka talvisin on tunnettu hiihtolomakohde, on nostanut suosiotaan muun muassa kylässä sijaitsevan maailman suurimman Angry Birds -aktiviteettipuiston myötä. Mikäli Seinäjoella kesäkuun hotellihakuja nostattanut Provinssirock jäi välistä, tarjoaa kaupunki ravien huumaa koko perheelle Suomen aktiivisimmassa ravikeskuksessa pitkin kesää. Lappajärvelle suuntaavat lomailijat pääsevät ihastelemaan kunnan nimikkojärveä, joka on myös Suomen suurin kraaterijärvi.
Kotimaan hyvistä säistä huolimatta myös ulkomaat houkuttivat
Kreikan suosiotaan kasvattava turistikohde Samoksen saari kiinnosti suomalaisia matkailijoita huimat 257 prosenttia enemmän tämän vuoden kesäkuussa, verrattaessa hotellihakuja vuoden 2012 samaiseen ajankohtaan. Saari on todellinen rantalomailijan unelmalomakohde, sillä valittavissa on jokaiselle sopiva poukama satojen rantojen joukosta. Saarelle suuntaavia lomailijoita odottavat patikointiretket vehreillä vaelluspoluilla ja päiväretket valkokalkkisten talojen asuttamiin kyliin, joissa aito kreikkalainen kulttuuri on jokaisen aistittavissa.
Myös Etelä-Korean pääkaupunki Soul kiinnosti suomalaisia matkailijoita lähes kolminkertaisesti viime kuussa verrattuna vuoden 2012 kesäkuuhun. Tämä vilkas metropoli tarjoaa lomalaisille suurkaupungin loistetta ja etenkin kaupungissa sijaitsevat palatsit ovat näkemisen arvoisia. Näistä vaikuttavimmat ovat vanhat kuninkaanpalatsit Changdeok-gung ja Gyeongbok-gung. Soul sopii matkakohteena myös lapsiperheille, joiden on syytä vierailla Disneylandin korealaisessa vastineessa Everlandissa tai toisessa suositussa huvipuistossa Children’s Grand Parkissa.
Eniten hakumääriään kasvattaneet kohteet suomenkielisellä Hotels.com-sivustolla verrattaessa vuoden 2013 kesäkuuta vuoden 2012 kesäkuuhun.

Kohde Hakujen lisääntyminen prosentteina verrattaessa vuoden 2013 kesäkuuta vuoden 2012 kesäkuuhun
1 Samos Town, Kreikka 257 %
2 Soul, Etelä-Korea 188 %
3 Venetsia, Italia 146 %
4 Kauhava, Suomi 133 %
5 Tel Aviv, Israel 128 %
6 Alicante, Espanja 123 %
7 Roissy-en-France, Ranska 108 %
8 Heinola, Suomi 107 %
9 Lapua, Suomi 105 %
10 Vuokatti, Suomi 95 %
11 Cavtat, Kroatia 93 %
12 Hounslow, Iso-Britannia 91 %
13 Jerusalem, Israel 90 %
14 Costa Daurada, Espanja 88 %
15 Järfälla, Ruotsi 85 %
16 Costa Brava, Espanja 83 %
16 Dublin, Irlanti 83 %
16 Seinäjoki, Suomi 83 %
20 Lappajärvi, Suomi 80 %
20 Maarianhamina, Ahvenanmaa 80 %