Koulukiusaamisen uhriksi joutunut suomalainen realityjulkkis: "Noin kymmenvuotiaana aloitin viiltelemään itseäni"

Hottikset-realitysarjasta tuttu Joni Virtanen joutui vakavan koulukiusaamisen uhriksi lapsena ja nuorena. Hän kertoo blogissaan vaikeista kouluvuosista, jotka ajoivat hänet itsemurhan partaalle.
Virtanen sanoo, että kiusaamiseen vaikuttivat mm. ihonväri, ei-trendikkäät vaatteet sekä kiusaamisesta aiheutunut veäytyminen muiden lähettyviltä. Virtaselle pahinta oli syrjityksi tuleminen, sillä 7-vuotiaana hän oli ollut ”hyvin sosiaalinen normaali poika”. Vaikka Virtasen perhe muutti usein ja samalla vaihtuivat koulut, kiusaaminen jatkui ja ajoi hänet syvään epätoivoon.
– Tunsin itseni mitättömäksi, että en ole minkään arvoinen. Noin kymmenvuotiaana aloitin viiltelemään itseäni käsivarsiin, sekä myöhemmin 11-12-vuotiaana varastin aikuisten lääkkeitä, mm. rauhoittavia, joilla pääsin todellisuudesta hetkeksi pois.
Ahdistava kiusaaminen johti Virtasen lopulta itsemurha-aikeisiin.
– Yhden kerran otin monia pillereitä, kun halusin kuolla, mutta oksensin onneksi kaiken ulos ja nukahdin koko päiväksi. Tuon jälkeenkin mietin eri tapoja, miten tappaisin itseni, mikä olisi kivuton tapa poistua täältä helvetistä.

Virtanen korostaa, että vanhemmat eivät välttämättä tiedä lastensa kokemasta ahdistuksesta yhtään mitään.
– Kukaan perheestäni ei tiedä vieläkään tapahtuneesta mitään. Aikuiset, eivät aina näe kaikkea, eikä kaikkea voikkaan nähdä, koska lapset/nuoret tuntevat häpeää, eikä siksi avaudu esim. kiusaamisesta kotona tai koulussakaan. Näin jälkikäteen järkyttää ajatella, missä tilanteessa olen ollut tuon ikäisenä lapsena, kun katson esim. nyt samanikäisiä kummilapsiani, niin sydäntä särkee ajatella heitä samaan jamaan.
Yläkoulussa Virtanen romahti henkisesti ja joutui siirtymään kotiopetukseen kahdeksi viimeiseksi vuodeksi. Kotiopetus auttoi ja Virtasen elämän suunta alkoi hitaasti kääntyä.
– Käyn samaisia riittämättömyyden tuntemuksia edelleen ajoittain läpi. Mietin, etten riitä kenellekkään, ettei minusta ei ole mihinkään, mutta ne on ikäviä haamuja, jotka nostavat päätään joinain huonoina päivinä, mutta silloin minulla on hyvät ystävät, parisuhde sekä muut läheiset muistuttamassa, että olen vahva ihminen, joka kykenee mihin tahansa! Ystävien merkitys on näin aikuisena paljon suurempi, ne on kultaakin kalliimpia aarteita minulle.
Virtanen haluaa tarinallaan muistuttaa, miten vakavasta asiasta kiusaamisessa on kyse.
– Kaikenlainen kiusaaminen on kuvottavaa, se jättää ikuiset arvet ihmiseen.
Koko kirjoitus Joni Virtasen blogissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.