Kuopion hiphop-festareiden teemaksi yhteisöllisyys

15.-16.kesäkuuta Kuopioon rantautuvan urbaanin Plantaasi -cityfestivaalin teemana on aito yhteisöllisyys ja nuorten huomioiminen yhteiskunnassa. Nuorien tukeminen on ollut keskeisessä roolissa aina ensimmäisestä tapahtumasta alkaen. “Teemaa halutaan korostaa koko Suomen hyvinvoinnin vuoksi. Meillä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta enää menettää yhtään nuorta tässä maassa”, toteaa Plantaasia järjestävä Jaakko Ikonen.
Erityisteemana on tänä vuonna nuorten ja vanhempienkin syrjäytymisen ehkäiseminen. Konkreettista yhteistyötä tehdään nyt Pohjois-Savon alueella toimivan Elämän Taito ry:n kanssa. “Yhdistyksemme tavoitteena on nuorten syrjäytymiskierteen ennaltaehkäisy ja katkaisu. Näemme Plantaasi -tapahtumaan osallistumisen mahdollisuutena mielekkääseen ja luovaan yhteisölliseen toimintaan musiikin ja kulttuurin parissa. Plantaasi -tapahtuman lapsi-, nuori- ja perhemyönteisyys on linjassa arvojemme kanssa. Haluamme olla mukana edistämässä ihmisen tervettä kasvua ja kehitystä yksilö- ja yhteisötasolla”, sanoo Elämän Taito ry:n puheenjohtaja Sari Pölönen.
Mukana teeman toteuttamisessa on ensimmäistä kertaa myös Kuopion nuorisopalvelu. “Nuorten Palvelu ry valtakunnallisena nuorisokasvatusjärjestönä haluaa tukea Plantaasi -tapahtumaa, sillä se on teko nuorten hyvinvoinnin vuoksi. Plantaasi yhdistää nuorten puolesta toimivia tahoja toimimaan yhdessä ja toimii Nuorten Reviireillä heidän ehdoillaan”, sanoo nuorisoagentti Helmi Korhonen Nuorten Palvelu ry:stä.
Viikonlopun aikana Kuopiolahden kentällä esiintyy yhteensä 13 kotimaista urbaanin musiikin kärkinimeä. Perjantaina lavalle nousevat Notkea Rotta, Mikael Gabriel, Timo Pieni Huijaus, Juju, Ideaali ja Jay Who? sekä Jimmy Smallz. Lauantaita tähdittävät Uniikin ja Timi Lexikonin lisäksi Elokuu, Gracias, Eevil Stöö, DJ Kridlokk & Koksu Koo, Ras Henry & Finjam Reggae Band ja Salomo & Kulmakivi Reggae Band. Päälavan artistivaihtojen välissä festivaalin toisella lavalla yleisöä lämmittelee Plantaasin House Band Mikko Tohkasen johdolla.
Plantaasin virallinen jatkoklubi järjestetään molempina päivinä Passion Clubilla Kuopion Kauppakadulla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.