Melanie valloittaa muotimaailmaa – erikoiset piirteet johtuvat perinnöllisestä sairaudesta

Malli Melanie Gaydosilla, 28, on harvinainen perinnöllinen sairaus, jonka vuoksi hänen ulkonäkönsä on poikkeuksellinen. Erikoiset piirteet eivät ole estäneet Melanieta menestymästä, vaan päinvastoin ne ovat tehneet hänestä kysytyn mallin muotimaailmassa.
Nainen itse on aina ollut sinut oman ulkonäkönsä kanssa eikä häntä haittaa, että hän näyttää erilaiselta kuin muut mallit.
– Kun olen muotiviikoilla, se miten he puhuvat minulle paljastaa, mitä he ajattelevat. Minua ei ole koskaan vaivannut se, miltä näytän. Sillä ei ole mitään tekemistä minun kanssani, malli toteaa.
Seattlessa asuvalla Melaniella on ektodermaalinen dysplasia, joka on kehityshäiriöitä hiuksissa, hampaissa ja kynsissä aiheuttava geneettinen sairaus. Melanie aloitti mallin työt New Yorkissa opiskellessaan taidekoulussa. Hän tajusi, että yksilöllisestä ulkonäöstä voi olla hänelle etua. Nainen työskentelee yhä itsenäisesti, eikä ole minkään mallitoimiston listoilla.
Kun Melanie alkoi työskennellä mallina, monet valokuvaajat sanoivat hänelle, ettei hän tule koskaan pääsemään kaupallisiin kuvauksiin. Hänelle on myös kerrottu, ettei hän tule koskaan tekemään muotinäytöksiä.
– Olen kävellyt catwalkilla edelliset kolme vuotta. Olen ollut New Yorkin muotiviikoilla. En todellakana pidä siitä, että minulle kerrotaan, etten voi tehdä jotain, Melanie napauttaa.
Melanien mukaan koulussa monet lapset pelkäsivät häntä tai hän teki heidän olonsa epämukavaksi. Hän itse ei ymmärtänyt, miksi häntä kohdeltiin eri tavalla. Hän korostaa, että kysymys on vain hänen kehostaan, eikä sairaus ole vaikuttanut mitenkään esimerkiksi siihen, kuinka hän ajattelee.
Melanie ei ole ainoa malli, joka saa töitä erikoisen ulkonäkönsä ansiosta. Nainen pitää vaihtoehtoisten mallien tuloa markkinoille hienona asiana.
– Uskon, että muotimaailman ihanteet ovat muuttumassa, mutta se johtuu vain siitä, että kaltaiseni ihmiset laittavat sen tapahtumaan.


Lähde: Redbook


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.