Uusi tutkimus väittää, että vain 18 prosenttia naisista ja miehistä omaavat samankaltaiset persoonalliset suunnat. Miehet ja naiset tuntevat ja ajattelevat niin eri tavalla, että tutkimus kertoo heidän olevan ”melkein eri lajia”. Tutkimus osoitti, että miehet ovat hallitsevia, varautuneita, käytännöllisiä, valppaita, sääntöjä noudattavia ja emotionaalisesti tasaisia. Naiset taasen olivat huomaavaisia, lämpimiä, luottavaisia, herkkiä ja emotionaalisesti ”syttyviä.” Samaa molemmissa sukupuolissa oli täydellisyyden tavoitteleminen ja eloisuus.
Osa tutkijoista on kritisoinut tutkimusta valheelliseksi. ”Kuvitelkaa jos aviopari menisi ongelmineen terapeutille ja terapeutti sanoisi heille, että he ovat kuin eri maailmasta, ei ole edes toivoa että he ymmärtäisivät toisiaan”, sanoo eräs nimettömänä pysyvä tiedekriitikko.
Tutkimustuloksia puoltaa myös tunnettu fyysikko Stephen Hawking joka tietää melkein kaiken kaikesta, paitsi naisista. Tiedemiehen uskotaan tietävän universaalista maailmasta ja sen toimivuudesta enemmän kuin ehkä kukaan muu tällä planeetalla, mutta joutuu myöntymään siihen faktaan että vaikka ajattelee naisia pitkin päivää, niin hän pitää heitä silti täytenä mysteerinä.