Mikäli sinulla on hätätilanne ja harkitset lainan ottamista – sillä tarvitsemasi rahat on tärkeää saada nopeasti käyttöön – voi pikalaina auttaa tässä tilanteessa. Arki tuo vastaansa monenlaisia tapahtumia, joihin liittyy hyvin usein myös kuluja. Ehkäpä olet jo järjestänyt sukan varteen muutaman euron pahan päivän varalle, mutta toisille nopea laina voi olla apu akuuttiin tilanteeseen.

Kyseisissä tilanteissa moni varmasti pohtii, onko lainaa järkevää ottaa pieniin arjen menoihin ja kuluihin. Hyvä on kuitenkin tietää, että nykylainat ovat hyvin säänneltyjä eivätkä korot voi korkokaton vuoksi nousta kohtuuttomiksi. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä nopea laina on ja miten sitä haetaan.

Nopea laina voidaan myöntää jopa minuuteissa

Vaikka markkinoilla onkin tarjolla nopeita lainoja niin pikalainojen, pikavippien kuin kulutusluottojen muodossa, kannattaa aina lainantarve arvioida tarkkaan. Koska nopea laina myönnetään usein ilman vakuuksia, se on käytettävissä jopa muutamien minuuttien sisällä. Lainalle ei siis tarvitse osoittaa esimerkiksi asuntoa tai toista henkilöä takaajaksi. 

Tämän vuoksi lainan tarpeen tulisi olla hyvin tiedossa sen lisäksi, miten lainan aikoo maksaa takaisin. Koska hyvin usein pikalainat ovat myös koroiltaan sekä kuluiltaan tyyreimmät, kannattaa pikalainan ottoa pohtia harkiten.

Siitä huolimatta nopea laina on oikein käytettynä kätevä apu tilanteissa, joissa raha olisi hyvä saada käyttöön heti. Koska nopeaan lainaan ei tarvita vakuutta, on myös paperihommat hyvin minimaaliset. Muutamalla klikkauksella hakemus on usein valmis ja rahat tilillä käytössäsi jopa muutamissa minuuteissa.

Miksi nopea laina kannattaisi hankkia?

Lapsi sairastui, pakastin rikki lattian tulviessa vettä ja autonkin tuulilasi rikkoutui kotimatkalla. Lista on pitkä, sillä arki tuo mukanaan useita tapahtumia – ja kuluja. Koska päiviä eikä tapahtumia voi millään suunnitella tai ennakoida etukäteen, on hyvä tietää, että pienet arjen takapakit eivät pilaa taloutta.

Siksi pikalaina on joustava tapa lainata, mikä voi auttaa missä tahansa rahapulassa ilman rajoituksia. Se varmistaa, että voit käyttää käteistä rahaa mihin tahansa ja milloin haluat. 

Summa maksetaan suoraan pankkitilillesi, joten voit nostaa sen milloin tahansa ja käyttää sen haluamallasi tavalla. Verrattuna perinteiseen lainaan, jonka hyväksymisprosessi on pitkä ja työläs, saat käteistä käyttöösi paljon nopeammin nopean lainan avulla.

Useimmiten voit tarkistaa kelpoisuutesi pikalainaan välittömästi ennen sen hakua, sillä useimmat lainantarjoajat tarjoavat myös lainalaskurin verkkosivuillaan. Useimmiten lainoittajien järjestelmät ilmoittavat kuluttajalle myös välittömästi, onko lainaan oikeutettu vai ei. Näin ollen lainahakemuksen hyväksymistä ei tarvitse arvuutella ja voit suunnitella päivääsi eteenpäin – vaikka se pakastin sulattikin kaikki vedet lattialle ja autonkin tuulilasi kaipaisi fiksausta.

Vertailuttamalla löydät parhaimman pikalainan

Jos eteesi iski tilanne, jossa rahat olisi hyvä saada käyttöön heti, kannattaa avuksi ottaa lainojen vertailu. Erityisesti nopeiden pikalainojen tapauksessa, jossa vaihtoehtoja on tarjolla useilta eri toimijoilta. Vaikka nopeiden lainojen etuja ovat joustava korko ja laina-aika, jossa maksuaikaa voi valita jopa 3-12 kuukauden väliltä, saattaa lainoilla olla hyvinkin korkeat juoksevat kulut ja korot. Näin ollen nopeaan rahantarpeeseen oiva apu on lainojen vertailuttaminen, joka nopeuttaa prosessia jo valmiiksi hektisen päivän keskellä.