[jwplayer]http://youtu.be/-JmkCqWzqBk[/jwplayer]
Miten käy klassisen tyylikkään Rolls-Roycen, kun siihen tungetaan kiloittain räjähdysaineita ja tuhti annos bensiiniä? Katso video!
Tehostemies Henri Kiviniemi OneFx-yhtiöstä kertoo että autoon ladattiin kilokaupalla räjähteitä sekä bensiiniä. Lisäksi maan alla oli erillinen lataus, jotta auto lensi voltin ilmassa. Bensiinillä tehtiin tulilmeri ja dynamiitti räjäytti auton kirkkaalla välähdyksellä palasiksi.
Dynamiitti itsessään on tehokasta mutta tylsän näköistä, joten räjähdyspanosten tarkka asettelu ja liekkimeri loivat varsinaisen tehosteräjähdyksen näyttävimmät elementit.
– Rolls-Roycen räjähdys on yksi tehokkaimmista ja näyttävimmistä räjäytyksistä auton räjäytyksen historiassa. Tämä vaati useita kokeiluja ja epäonnistumisia. Lahdesta harjoitusalueelta löytyy todellinen autojen hautausmaa. Rolls-Roycen räjäytyksen ensimmäinen versioon ei kukaan ollut tyytyväinen. Siitä oppineena ja pienellä uhmalla kuitenkin syntyi videolla nähtävä historiallinen pamaus. Rolls-Royce merkkinä nostaa tehosteen parhaimpaan A-luokkaan, ja nyt olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, sanoo räjäytyksen alkuperäinen ideoija Jori Kopponen.