NASA myöntää, että suuri asteroidi on kurssilla kohti maata

NASA:n mukaan maata lähestyvä asteroidi 2013 TX68 kohtaa planeettamme tänä lauantaina 5.3.2016.
Sama asteroidi ohitti maan kaksi vuotta sitten 2 miljoonalla kilometrillä ja nyt NASA:n tutkijat ovat arvioineet, että asteroidi ohittaa launataina maan pinnan vähintään 24 000 kilometrillä. Asteroidin maata kohti lähenevä kiertorata voi kuitenkin johtaa suoraan törmäykseen jo ensi vuonna, 28. syyskuuta, 2017.
Todennäköisyys asteroidi 2013 TX68:n törmäämiselle maahan vuoden kuluttua on NASA:n laskelmien mukaan yhden suhde 250 miljoonaan, eli sitä ei vielä todeta välittömäksi uhkatekijäksi. Törmäyksen todennäköisyys kuitenkin kasvaa koko ajan.
Asteroidi 2013 TX68:n läpimitan arvioidaan olevan noin 30 metriä. Kolme vuotta sitten Venäjän Chelyabinskissa räjähti ilmakehässä läpimitaltaan noin 20 metrin kokoinen asteroidi, joka valaisi taivaan ja rikkoi ikkunoita. NASA arvioi, että jos 2013 TX68 lentää kohti maata ja räjähtää ilmakehässä, sen aiheuttama paineaalto on kaksi kertaa suurempi kuin Chelyabinskissä. Ei myöskään ole täysin varmaa räjähtäisikö asteroidi ilmakehässä, vai iskeytyisikö se maahan saakka. Englannissa on arvioitu, että jos 50 metrin kokoinen taivaankappale törmäisi Lontooseen, se tuhoaisi koko kaupungin.

NASA:n laskelmien mukaan 2013 TX68:n syöksyminen maahan lähiaikoina on siis mahdollista, mutta epätodennäköistä. Kyseisen asteroidin kiertorata on epäsäännöllinen, joten sen tarkka arvioiminen on vaikeaa, mutta lauantaina sen käyttäytymisestä saadaan jälleen lisää tietoa.
NASA:n arviot lupaavat todennäköistä turvaa tältä asteroidilta vain seuraavaksi sadaksi vuodeksi. NASA:n julkaisemassa kuvassa näkyy asteroidi 2013 TX68:n kiertorata verrattuna aurinkoon, maahan ja muihin lähiplaneettoihin.

Huge Asteroid Could Actually Smash Into Earth, Says NASA image
Asteroidi 2013 TX68:n kiertorata. Kuva: NASA

VOITA VIP-MATKA GUNS N’ ROSES -PALUUKEIKALLE!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.