Poliisilla uusi linja julkisen alkoholinkäytön suhteen – sakot herkässä!

Tuleva viikonloppu on jälleen erittäin vilkas Pohjois-Savossa, sillä ympäri maakuntaa järjestettävät yleisötilaisuudet houkuttelevat ihmisiä liikkeelle. Suurimpina tulevan viikonlopun tapahtumina ovat Iisalmessa järjestettävät Oluset ja Suonenjoella Mansikkakarnevaalit.
Poliisi haluaa muistuttaa muuttuneista pelisäännöistä yleisötapahtumiin osallistuvia: Huvialueiden läheisyydessä viime vuosina tapahtuneiden häiriöiden ja alaikäisten runsaan alkoholinkäytön vuoksi Pohjois-Savon poliisilaitos on kiristänyt alkoholin nauttimiseen liittyvää puuttumislinjaansa huomattavasti.
Uusi linja on seuraava: Huvialueiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevilla puisto ja ranta-alueilla ei sallita minkäänlaista alkoholijuomien tuomista tai nauttimista (ei edes piknik-tyyppistä). Alueet ovat huvialueiden järjestyksenvalvonnan ja poliisin yhteisessä valvonnassa.
Entiset linjaukset ovat voimassa muutoin: Poliisi puuttuu kaikkeen yleisillä paikoilla tapahtuvaan alkoholin häiritsevään nauttimiseen. Yleisillä paikoilla täysi-ikäistenkin avonaiset alkoholijuomat kaadetaan maahan jos juomien kanssa kuljetaan tai juominen tapahtuu muutoin kuin piknik-tyyppisesti. Runsas alkoholijuomien mukana pitäminen ei ole piknik-tyyppistä alkoholin nauttimista.
Jos joku yleisötilaisuuksiin menossa oleva haluaa nauttia muutaman ”neuvoa antavan” ennen yleisötilaisuuteen menoa, sen tulee tapahtua kotona tai virallisessa ravitsemusliikkeessä. Poliisi kiinnittää erityistä huomiota kaupunkikuvan siistinä pitämiseen ja puuttuu laittomaan nauttimiseen. Sakon hinnalla voisi tarjota juoman vaikka kaverillekin virallisilla anniskelualueilla.
Alaikäisten kohdalla poliisi jatkaa nollatoleranssia. Päihtyneet alaikäiset pyritään haetuttamaan vanhemmillaan kotiin. Asiasta menee vähintään ilmoitus sosiaalitoimelle, jos nämä eivät voi heti ottaa asiaa hoitoonsa. Hallussa olleet alkoholijuomat hävitetään.

5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!
5x paremmat mahdollisuudet yli 7,5 miljoonan jättipottiin!