Poliitikot eivät ilmoittaneet onnettomuudesta – Poliisi tutkii!

Päijät-Hämeen poliisi on aloittanut maanantaina 23.4.2012 esitutkinnan sanomalehtitietojen perusteella 19.4.2012 Orimattilan tai Hollolan alueella valtatie neljällä tapahtuneeksi epäillystä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lehtitietojen perusteella pikkubussi oli suistunut tieltä torstai-iltana matkalla Helsingistä Lahteen. Bussissa mukana olivat mm. kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pekka Ravi ja Sampsa Kataja.
Esitutkinta on alkuvaiheessa, eikä esimerkiksi pikkubussin kuljettajaa ole saatu kuultua. Asianosaiset eivät ilmoittaneet kyseisestä tapauksesta hälytyskeskukseen tai poliisille, eikä siitä tämänhetkisten tapahtumatietojen valossa ole lain mukaan tarvinnutkaan ilmoittaa. Jos ilmoitus olisi tehty, poliisi olisi voinut tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja ajoneuvon teknisen kunnon sekä tutkia tapahtumapaikan.
Tieliikennelain 59 §:n mukaan milloin onnettomuudessa on joku kuollut tai vaikeasti loukkaantunut, siihen osallisen on ilmoitettava siitä ensi tilassa poliisille. Jos omaisuutta on vahingoittunut eikä paikalla ole ketään, joka voi ottaa vastaan tietoja ja selvityksiä, onnettomuuteen osallisen on viipymättä ilmoitettava tapahtumasta vahinkoa kärsineelle tai poliisille.
Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on rikoslain 23:1 §:n mukaan tuomittava sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.