MTV3:n Remonttipiiskuri-ohjelmasta tuttu Perttu Sirviö rakentaa ja remontoi myös Helppoo-Facebook-sivustonsa kautta erilaisia kohteita ympäri Suomea.

Ollessaan huvilan rakennuspuuhissa Pohjanmaan kauniissa järvimaisemissa, Perttu koki melkoisen yllätyksen. Kesken aamupäivän rakennusurakan pihapiiriin ilmestyi utelias ja eksoottisen värinen kettu. Hetken rakennustöitä tutkailtuaan kettu singahti takaisin metsään.

Perttu otti yllättävän kettukohtaamisen johdosta yhteyttä eläinsuojeluyhdistykseen kysyäkseen, kuinka hänen tulisi toimia. Ohjeet olivat; ”Jos kettu palaa, ottakaa yhteyttä, niin lähetämme partion noutamaan sen”.

Eläinsuojeluyhdistys arveli, että kyseessä oli hopeakettu, eli mahdollisesti ns. tarhakettu. Tässä vaiheessa Perttu otti jo lohen pakkasesta sulamaan, koska arveli ketun vielä palaavan.

Illalla kettu ilmestyi takaisin pihapiiriin, ja Perttu ilmoitti asiasta eläinsuojeluyhdistykselle. Hän myös tarjosi nälkäiselle matkalaiselle lohta ja tonnikalaa. Utelias kettu oli ahkerasti mukana illan viimeisissä työvaiheissa.

Illan hämärissä paikalle saapui Seinäjoen eläinsuojeluyhdistyksen Anne Kurunsaari ja Alajärven Eläinhoitolan Jussi Latvala.

Ammattilaiset ottivat ketun kiinni ja toimittivat sen Mustasaaren Villieläinhoitola Nordic Wild Carelle.

– Oli kyllä todella kaunis hopeakettu. Oikea Silver Fox, hämmästeli Perttu.

– Tuon lähemmäksi oikeaa Silver Foxia ei taida tällä habituksella päästä, Perttu lohkaisi ja sai koko työmaan nauramaan.

– On se vaan kettu, kuittasi muu työmaa Pertun lohkaisuun.

Perttu ja Helppoo-projekti kiittävät Eläinsuojeluyhdistystä sekä Nordic Wild Carea avusta ja toivottavat Hopeaketulle viekasta talvea. Tähän on helppo yhtyä!

Katso alta vain kolmessa päivässä 97 000 katselua saanut valloittava video Pertun ja ketun kohtaamisesta.

Perttu Sirviön Helppoo-sivusto keskittyy näyttämääm havainnollisin esimerkein, miten helppoa rakentaminen ja remontointi oikeasti on, kunhan malttaa noudattaa ohjeita. Pertun sanoin: ”On se helppoo!”

Tässä vielä upea kuva rakennustyömaata mestaroineesta ”seurapiiriketusta”.

Kuva ja video: Helppoo