Kyprokselle kaavailtu talletusvero on säikäyttänyt pahasti maahan varojaan tallettaneet yritykset. Salasuhdesivusto Ashley Madison.com pitää veroa rangaistuksena työpaikkojen luomisesta.
Samaan aikaan, kun Kyproksen hallitus pohtii seuraavia siirtoja maan pankkien ja koko valtiontalouden pelastamiseksi, maahan varojaan sijoittaneet yksityishenkilöt ja yritykset ovat rynnänneet tyhjentämään pankkitilejään. Kyprokselle kaavailtu talletusvero on suututtanut myös Suomessa suositun salasuhdesivusto Ashley Madison.comin perustajan.
– Tämä on aivan järjetöntä. Minun käsitykseni mukaan pankkien tehtävä on suojata talletuksia, ei ryövätä niitä, kanadalainen Noel Biderman sanoo.
Varattujen seuranhakuun tarkoitettu verkkosivusto Ashley Madison.com laajensi toimintaansa vajaa vuosi sitten Kyprokselle. Samalla myös suuri osa yhtiön varoista siirrettiin maahan. Nyt EU:n pelastuspaketilleen ehdoksi asettama talletusvero uhkaa viedä omaisuudesta ison siivun Kyproksen valtiolle.
– Tämä tuntuu rangaistukselta siitä, että olemme sijoittaneet maahan omaisuuttamme ja luoneet samalla uusia työpaikkoja.