Lentokentän turvallisuustarkastajat laittoivat naimisissa olevan perheenäidin kolme kertaa läpivalaisukoneeseen, sen jälkeen kun yksi työntekijä oli sanonut että hänellä on ”söpö” vartalo.
Ellen Terrell matkusti yhdessä aviomiehensä Charlien kanssa, kun hänet pysäytettiin turvatarkastuksessa. Ellenille sanottiin että hänet oli satunnaisesti valittu tarkastukseen.
Ellen sanoo uskovansa, että häntä käytettiin hyväksi, ja että tunsi itsensä “täysin altistetuksi.” Hyödyn ottajina Ellenin mukaan olivat miestyöntekijät, jotka skannasivat hänet koko kehon kuvaavalla läpivalaisukoneella. Vaatteiden läpivalaisukone antaa kuvan alastomasta vartalosta, työntekijöiden takahuoneessa.
Ellenin mukaan turvatarkastuksessa naistyöntekijä oli kysynyt “Pelaatko tennistä?” Kun Ellen vastasi ettei pelaa, ja kysyi miksi asiaa kysytään, lentokentän työntekijän vastaus oli: ”Sinulla on niin söpö vartalo.”
Ellen vietiin tämän jälkeen seisomaan koko vartalon skannaavaan läpivalaisukoneeseen toista kertaa Dallasin kansainvälisellä lentokentällä. Vasta kolmannella läpivalaisulla työntekijä oli sanonut: ”Kaverit, kuva ei ole suhmurainen, annan hänen mennä.”
Nainen uskoo nyt, että häntä on seksuaalisesti hyväksikäytetty, eikä hän ole huolensa kanssa yksin; lentokentän turvatarkastuksen läpivalaisukoneista tulee toistuvasti valituksia, joissa kerrotaan että kaikkia matkustajia ei skannata samalla tavalla.
Turvallisuustarkastamon viranomainen sanoo, että laitteita ollaan vaihtamassa ja työntekijöitä kouluttamassa. Uudet koneet ottavat kuvia yleisemmällä tasolla, menemättä yksityiskohtiin. Kuvia ei tulosteta, eikä niitä voi lähettää eteenpäin. Kuvat myös poistetaan läpivalaisukoneista niiden katselun jälkeen.
Lue lisää ja katso kuvat