Epäiletkö puolisoasi vispilänkaupasta selkäsi takana? Pelkäätkö, että kumppanisi hakee lämpöä vieraista vuoteista? Kannattaa ehkä kysyä häneltä, mitä puoluetta hän on aikeissa äänestää tulevissa kuntavaaleissa.
Syrjähyppyihin erikoistunut treffipalvelu AshleyMadison.com paljastaa, että hieman alle 30 % sivuston suomalaisista jäsenistä kannattaa Kokoomusta. Toiseksi eniten pettäjiä löytyi Perussuomalaisten kannattajista, nimittäin lähes 16 % sivuston kävijäkyselyyn vastanneista kertoi äänestävänsä kyseistä puoluetta.
– Ehkä tämän tuloksen perusteella Kokoomus voisi muuttaa kunnallisvaalisloganinsa muotoon: Ei on helppo sanoa, mutta sen kanssa on vaikea elää koko elämäänsä. Elämä on lyhyt – Hanki salasuhde, naurahtaa AshleyMadison.comin Suomen maajohtaja Timo Uusi-Kerttula.
Vanha sanonta, jonka mukaan Keskusta pettää aina, ei pidä paikkaansa syrjähyppyjen osalta. Uskollisimmat kumppanit löytyvät Vihreistä, Keskustasta ja Kristillisdemokraateista, sillä heidän kannattajiaan löytyi kutakin palvelusta vain 1,2 %. RKP:n kannattajia ei ollut yhtäkään.
Salarakkaan kanssa ei turhia jutella – ainakaan politiikasta. Vain 2,4 % vastaajista kertoi nostavansa poliittisia keskustelunaiheita esiin salapartnerinsa kanssa. Vastaavasti omalle puolisolleen päivänpolttavista politiikan uuniperunoista rupatteli noin 30 % vastaajista.
Syrjähypyn poliittisella suuntauksella ei myöskään ollut kyselyyn vastaajien mielestä merkitystä. Vain noin joka kymmenes vastaajista olisi huolissaan aiheesta, jos salarakas edustaisi täysin vastakkaisia mielipiteitä.
Kyselyyn vastasi 1287 AshleyMadison.comin jäsentä, joista 865 oli miehiä ja 422 naisia.