Vuonna 2013 yhä useampi suomalainen sai takapuolensa helläksi piiskauksen jäljiltä. Eroottisen verkkokaupan, Sinful.fi:n mukaan piiskojen ja ruoskien myynti on ollut huikea.
– Piiskojen ja ruoskien myynti oli vuonna 2013 120 % korkeampi kuin odotimme, kertoo Maija Hannula Sinful.fi-verkkokaupasta.
Fifty Shades of Grey on herättänyt mielikuvituksen makuuhuoneissa
Mutta mikä onkaan herättänyt kiinnostuksen tuhmiin leikkeihin suomalaisten kodeissa? Maija Hannulan mukaan maailmanlaajuinen kirja-menestys Fifty Shades of Grey -trilogia on luonut trendin, joka avartaa ihmisten seksuaalista horisonttia.
– Fifty Shades -huuma on ollut päällä jo kaksi vuotta, ja kirjat ovat herättäneet monien inspiraation. Niin Fifty Shades of Grey -trilogia kuin muukin eroottinen kirjallisuus on saanut jalansijansa suomalaisten kirjahyllyissä. Se on tehnyt tuhmista fantasioista vähemmän tabuja. Nyt niitä kohtaan ollaan avoimempia ja niitä toteutetaan aivan uudenlaisella innolla, sanoo Hannula.
Piiskat ja ruoskat viralliselta Fifty Shades of Grey seksilelusarjalta menevät kuin kuumille kiville verkkokaupan valikoimista. Ne on suunniteltu erityisesti pariskunnille, jotka haluavat kokeilla rankempia leikkejä ensimmäisiä kertoja. Myös dominoinnin parissa kokeneemmille löytyy Sinful.fi:n fetissivalikoimasta välineitä, ja niillekin riittää kysyntää.
Piiskaamista yli rajojen
Fifty Shades of Grey –trilogialla on ollut suuri vaikutus ihmisten seksielämään, eikä vain Suomessa. Ruotsalainen design-seksileluvalmistaja LELO on aktiivinen 44 maan markkinoilla, ja kirjasarjan menestys on vaikuttanut yrityksen myyntiin:
– Kukaan ei voi kiistää Fifty Shades of Greyn vaikutusta intiimien lifestyle-tuotteiden teollisuudelle. LELO on yksi maailman laajuisista brandeista, joka on hyötynyt sitä seuranneesta asennemuutoksesta vuosina 2012 ja 2013, kommentoi Steve Thomson, LELOn markkinointijohtaja.