Suomen arvokkaimmat lastenkirjat – perintälaskun mukaan!

Lindorff on yksi suurimmista Suomessa operoivista perintätoimistoista, jonka palveluja käyttävät niin kunnalliset kuin yksityisetkin suuryritykset. Yhtiön voisi täten olettaa toimivan edes jonkinlaisen kohtuuden rajoissa.
Kohtuutta ei löydy etsimälläkään alla olevasta espoolaismiehen Facebookissa julkaisemasta laskusta, jossa hänen vaimoltaan vaaditaan jättikorvauksia neljästä kirjastoon palauttamatta jääneestä tuiki tavallisesta lastenkirjasta.
Lindorffin laskuun on merkitty ”aineiston arvoksi” 1 693,84 €, jolloin perintämaksun sekä koron kanssa maksettavaksi vaadittava summa on 1 703,34 €. Lindorffin osuus ei tässä vaiheessa ei ole vielä merkittävä, mutta aineston arvo on suorastaan uskomaton. Ei välttämättä ole perintäyhtiön tehtävä penätä perijältä laskutuksen perusteita, eikä laskusta selviäkään miten pitkään kirjat ovat olleet palauttamatta, mutta voisi olettaa että kirjoja olisi tiedusteltu takaisin jo useampaankin otteeseen, ennen kuin velka on hivuttautunut tällaisiin lukemiin. Eikö perintätoimisto olisi pitänyt laittaa asialle jo huomattavasti aiemmin?
Laskussa vaaditaan ensin koko summaa maksettavaksi Lindorffin tilille, mutta seuraavaksi mainitaan että velkaa voi lyhentää palauttamalla kirjat kirjastoon, jonka jälkeen maksettavaksi jää kirjaston Lindorffille ilmoittama loppuvelka perimiskuluineen. Velallinen ei siis vielä tiedä palautuksen jälkeistä loppusummaa, mutta jos hän ei palauta kirjoja tai maksa koko perittävää summaa, Lindorff ilmoittaa harkitsevansa ryhtymistä toimiin ulosottokelpoisen tuomion saamiseksi. ”Tästä aiheutuu teille huomattavia lisäkustannuksia ja mahdollisesti haitallisesti vaikuttava maksuhäiriömerkintä”, laskussa uhkaillaan.
Joissakin perintälaskuissa maksettavaksi vaadittava summa on voinut kasvaa vain parissa viikossa jopa yli 400 %, joten Metropoli.net toivoo espoolaisperheen löytävän lastenkirjat välittömästi palautettavaksi kirjastoon. Muutoin jo nyt Suomen arvokkaimmiksi muuttuneiden lastenkirjojen perintähinta voi nopeasti vielä moninkertaistua!

kalliit-kirjat
Lue myös:
Näin tehdään täydellinen ryöstö – laillisesti
Asiakas maksoi liikaa – perintätoimisto vaatii rahaa
 
 
 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit
Lataa...