pekka-haavisto-kuva-vihreat-fi-crop

Suomen Uutiset: ”Kukaan ei tiedä, millä meriiteillä 23-vuotias opiskelija on nostettu Pekka Haaviston erityisavustajaksi”

Metropoli

”Tiernapojasta ’erkkariksi’, mutta millä ansioilla?” kyselee perussuomalaisten verkkojulkaisu Suomen Uutiset.

SU selvittelee tuoreessa artikkelissaan ulkoministeri Pekka Haaviston, 62, (vihr) välejä erityisavustajaansa Jeri Aaltoon, 23.

Haavisto ja Aalto ovat olleet otsikoissa tällä ja viime viikolla sen jälkeen, kun Seiska uutisoi kaksikon läheisistä väleistä ja julkaisi heistä paparazzikuvia. Haavisto on naimisissa kampaaja Antonio Floresin, 42, kanssa, johon hän rakastui tämän ollessa 19-vuotias, joten tiivis kanssakäyminen myös vapaa-ajalla nuoren Aallon kanssa on herättänyt kysymyksiä.

Tapasivat, kun Aalto oli teini-ikäinen

Haavisto ja Aalto tapasivat toisensa 2010-luvun alussa, kun nuorukainen oli esiintymässä eduskunnassa Sibelius-lukionsa tiernapoikaryhmässä.

Seiskan mukaan kansanedustaja Haavisto kävi vuonna 2017 tapaamassa Aaltoa jopa armeijassa. Haavisto julkaisi tapaamisesta Instagramiin kimppaselfien, jonka hän myöhemmin poisti.

– Miinalaiva Hämeenmaa käyty katsastamassa ennen sen lähtöä purjehdukselle Irlantiin. Kyllä se kelluu… Oppaana Jeri Aalto, Haavisto kirjoitti kuvaan Seiskan mukaan.

Vuonna 2018 Aalto toimi presidenttiehdokas Haaviston autonkuljettajana ja roudarina. Aalto kuljetti tuolloin Haavistoa autolla ympäri Suomea. Yhteinen ajanvietto jatkui sen jälkeenkin.

Kaksikko on muun muassa purjehtinut yhdessä Suomenlahdella sekä matkustanut junalla halki Euroopan. He julkaisivat kesällä 2018 tehdystä junamatkasta jopa yhteisen kirjan, Eurooppa raiteilla.

Aalto on ollut Haaviston mukana myös monilla matkoilla ympäri maailmaa.

– Olen ollut ministerin mukana muun muassa Intiassa ja juuri Ukrainassa, missä meidän tulo kontaktilinjalla aiheutti separatisteissa heti liikehdintää. Meitä kuvattiin ja seurattiin. Minua jännitti tilanne, Aalto kertoi Iltalehdelle viime syksynä.

Opiskelijan iso virka

Ylioppilas Jeri Aalto opiskelee kauppatieteitä, mutta silti ulkoministeri Haavisto nimitti hänet viime vuonna erityisavustajakseen vastaamaan ulkoministerin päivittäisviestinnästä.

Suomen Uutisten mukaan ministerin avustajalle maksetaan 5 000 – 7 000 euron kuukausipalkkaa ja erityisavustajien palkoista päättää valtioneuvoston kanslia.

SU:n mukaan Haaviston vuonna 2019 valitsemat muut avustajat olivat huomattavasti Aaltoa kokeneempia. Ministerin saavat itse valita avustajansa, jotka pääministeri nimittää ministerin esityksestä.

Seurustelusuhde?

Suomen Uutiset ihmettelee, ”miltä näyttäisi, jos 62-vuotias miesministeri palkkaisi avustajaksi itseään liki 40 vuotta nuoremman opiskelijatytön, jonka kanssa myös viihtyisi tiiviisti vapaa-ajallaan yhdessä?”

Varatuomari Laura Korpinen (ps) kirjoitti Twitterissä, että nuoren Aallon palkkaaminen ulkoministerin erityisavustajaksi ei ole hyväksyttävää verovarojen käyttöä. Korpisen mukaan Haaviston ja Aallon toiminnasta välittyy kuva, että Aalto olisi Haaviston poikaystävä.

Suomen Uutiset tiedusteli mahdollista seurustelusuhdetta Haaviston toisen erityisavustajan Otto Turtosen välityksellä, mutta kysymykseen ei ole vastattu.

Jeri Aalto. Kuva: Ulkoministeriö / Oona Linna

Lähteet: Suomen Uutiset, Seiska, Iltalehti

Haaviston kuva: Vihreät

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

Metropoli.net

Sattuu ja tapahtuu