SuomiTV:n nimi vaihtuu 16. huhtikuuta. Edelleen ilmaisena jatkava kanava saa nimekseen FOX.
Ilmaiskanava FOX:in lanseeraavat Suomessa 20th Century Fox Studios ja sen sisaryhtiö Fox International Channels (FIC), joka vastaa maailmanlaajuisesti televisiokanavien ja digitaalisten palveluiden jakamisesta. FOX aloittaa Suomessa 16. huhtikuuta 2012 maksuttomana kanavana ja esittelee FOX-brändin ensimmäistä kertaa suomalaisille televisiokatsojille huippuluokan viihteen, asia- ja lifestyle-ohjelmien voimalla.
FOX-kanavan tiedotteessa kerrotaan ohjelmasisällön tulevan käsittämään mm. korkealaatuisia viihdesarjoja ja elokuvia, muun muassa mielenkiintoisimpia ohjelmia National Geographicilta ja FIC:in ruokakanava 24Kitchenin lifestyle-ohjelmia.
Kanavan ohjelma-aika kasvaa 12 tuntiin päivässä. Osa televisiosarjoista ja elokuvista on hankittu Twentieth Century Fox Television Distributionilta ja osa on FIC:in yhteistuotantoja, kuten menestyssarja The Walking Dead.

Huippusuosittu The Walking Dead nähdään Suomessa

FOX aloittaa Suomessa tuomalla ruutuun maailmalla kulttisuosioon nousseen The Walking Dead -sarjan, joka on Fox International Channelsin omaa tuotantoa. Elokuvamaisessa selviytymisseikkailussa pieni joukko ihmisiä taistelee zombeja vastaan. Myöhäisillan helmistä vastaavat US FOX Networkin sarjat Family Guy sekä American Dad. Kanavalla esitetään myös Twentieth Century Foxin suosituimpia elokuvia televisiosarjoja.
FOX jatkaa Norjassa viime vuonna menestyksekkäästi lanseeratun Fox Crimen jalanjäljissä ja lujittaa osaltaan FIC:n asiaohjelmakanavien – National Geographic Channelin, National Geographic Channel HD:n, Nat Geo Wildin ja Nat Geo Wild HD:n – asemaa Pohjoismaissa.
Fox- ja National Geographic -brändien ansiosta FIC:lla on tällä hetkellä tarjolla monipuolinen maailmanlaajuinen valikoima, joihin kuuluu yhteensä 28 viihde- ja asiaohjelmiin keskittynyttä kanavabrändiä.
”Olemme erityisen iloisia tuodessamme Fox-brändin Suomen markkinoille. Fox on ollut maailmanlaajuisesti suunnattoman suosittu viihteen lippulaivakanavanamme. Olemme varmoja, että Fox tulee samaan tapaan vakiinnuttamaan FIC:n paikan Suomessa. Tämä on merkittävä askel meille Suomen ja Pohjoismaiden markkinoilla. Olemme hyvin innoissamme, sillä kansainvälisen kokemuksen ja paikallisen osaamisen yhdistelmä on meille upea mahdollisuus”, kertoo Fox International Channelsin Euroopan johtaja Jesús Perezagua.
”FOX on kautta maailman synonyymi loistavalle viihteelle, ja olemme innoissamme tuodessamme brändin suomalaisille katsojille. Foxilla on uskomaton laadun perintö ja odotamme jatkavamme sitä Suomessa. Kun hankimme kanavan kaksi kuukautta sitten, lupasimme lisätä lähetystunteja ja tuoda suomalaisten televisiokatsojien olohuoneisiin parasta saatavilla olevaa ohjelmasisältöä. FOX:in lanseerauksella ja esittämämme ohjelmiston laadulla lunastamme tuon lupauksemme”, sanoo Fox International Channelsin Pohjoismaiden ja Baltian aluetoimintayksikön johtaja Åse Ytreland.
”On hienoa olla mukana kehittämässä FOX-kanavaa Suomessa. Ohjelmat ovat laadukkaita ja monipuolisia, tarjolla on viihdettä, asia- ja lifestyle-ohjelmia. Suomalaiset televisiokatsojat saavat uudenlaista, taatusti viihdyttävää ohjelmatarjontaa”, kertoo FIC Finlandin ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen.
FOX jatkaa uutisten ja raviohjelmien televisiointia ja aikoo tuottaa paikallista ohjelmasisältöä tulevien kuukausien aikana.