Juontaja Alma Hätönen, 31, avautuu kokemastaan somevihasta ja saamistaan törkyviesteistä OMG!-podcastissa. Hätönen on suosittu radiojuontaja ja ollut mukana juontamassa myös Big Brother ja Paratiisihotelli -ohjelmia.

Julkisuuden myötä Hätönen on saanut uransa aikana runsaasti erilaisia vihaviestejä, joista törkeimmissä jopa hänen henkeään on uhattu.

– Olen saanut urani aikana kymmeniä, ellen satoja tappouhkauksia. Joku laittoi omalla nimellään kuvaani viestin, että jos joku minut raiskaisi niin se olisi oma vikani, että ”salaa kerjään sitä”, Hätönen kertoo podcastissa.

Juontajan mukaan useat uhkaukset ja törkyviestit liittyvät naiseuteen ja lähes aina väkivallalla uhkailevat ovat miehiä. Hätönen on joutunut kohtaamaan häiriköintiä myös entisen kotinsa läheisyydessä.

– Porttikongin edessä pyöri ihmisiä, jotka eivät sinne kuulu. Heidän tarkoituksensa oli nimenomaan pelotella.

– Julkisuuden henkilönä väkivallan uhka on valitettavasti aina läsnä, Hätönen huokaa.

Juontaja on ollut tapauksien myötä yhteydessä myös poliisiin ja joutunut välttämään julkisia kulkuneuvoja työnanatajansa pyynnöstä. Tilanne on onneksi rauhoittunut, mutta Hätösen mielestä asiasta puhuminen on tärkeää.

– Se ei ole mitään huomion hakemista. Kukaan ei halua tällaista huomiota.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: OMG!-podcast

Lue myös:

Alma Hätönen paljasti, miten tapasi kansainvälistä näyttelijänuraa luovan rakkaansa: ”Siksi uskalsin antautua tämmöiselle romanssille”

Yle: Alma Hätönen kertoo taistelustaan vaikean oireyhtymän kanssa: ”Pahimpina aikoina en pystynyt sitomaan kengännauhoja”