Tamperelaismuusikko Louna syytti pari kuukautta sitten Chisun plagoinineen Sabotage-biisillään hänen Karu maa kappalettaan. Nyt Louna kertoo Metropolille lähettämässään viestissä hämmästelevänsä sitä, miten paljon yhteistä hänellä on yhden Suomen menestyneimmäin naislaulajan kanssa.
– On se jännä, miten tuolla Chisulla on niin hirveesti samanlaisia kokemuksia kuin mulla. Miten kaksi samanikäistä lauluntekijää kokee samoja asioita, joista kirjoittaa lauluja, Louna kirjoittaa viestissään.
Louna Widenius kertoo myös ilmeisen yksipuolisesta rakastumisestaan muusikko Ville Leinoseen, ja siitä kuinka Chisun biisi Kohtalon oma voisi kertoa hänen matkastaan Leinosen keikalle. Viestin loppupuolella hän pohtii mahdollista tutustumista menestysartistiin. – Pitäisi varmaan tutustua tuohon Chisuun, kun tuntuu että elämme samanlaista elämää. Voisin varmaan saada vertaistukea, Louna kirjoittaa.
Lounan koko viesti kuuluu näin:
On se jännä, miten tuolla Chisulla on niin hirveesti samanlaisia kokemuksia kuin mulla. Miten kaksi samanikäistä lauluntekijää kokee samoja asioita, joista kirjoittaa lauluja. Tällaisia yleisiä asioita kuin esimerkiksi, että nainen ei tunnista “elämänsä rakkautta”, kun hän tulee vastaan tai, että joku Sabotoi täydellisesti Sinun elämää. Tämä Chisun listaykkönen Kohtalon oma esimerkiksi, ihan naurattamaan pistää, kun sitä kuuntelee. Niin samanlainen tarina, kuin minun matkani esimerkiksi Poriin, kuuntelemaan “elämäni rakkauden” (jonka perään niin monta vuotta ruikutin) Leinosen Villen keikkaa.
Muistan kun matkustin Poriin asti kuuntelemaan häntä ja pyytämään häneltä apua, neuvoa, kun olin niin lopussa uuden levyni valmistumisen myötä, enkä oikein tiennyt keltä muulta apua olisin pyytänyt, koska tiesin Leinosen kuitenkin tietävän musiikkimaailmasta. Miehen keikka oli aivan fantastinen, yksi hänen parhaistaan. Illan päätteeksi menin erään “paikallisen” miehen kanssa porilaiseen baariin kaljalle, ja vuodatin hänelle tunnontuskiani koskien tätä fantastista monen vuoden kuvittelemaani rakkautta. Mies kuunteli ja halusi kuulla kaiken. Minulle tuntematon mies (joskus on helppo puhua tuntemattomille). Jossain vaiheessa Leinonen poksahti baariin, en tuntenut häntä, kun hän moikkasi mua kadulla. Vasta vähän ajan päästä hänet tunnistin. No, ilta meni tuntemattoman miehen kanssa kaljaa juodessa ja jossain vaiheessa päätin rohkaistua ja mennä jututtamaan Leinosta. Tartuin häntä ranteista kii, mutta hän teki tantonsa selväksi, eikä ollut erityisen halukas puhumaan minulle. Ihan ymmärrettävää, kun mies on naimisissa ja isä, sitten tulee tämän perään monta vuotta ruikuttanut nainen, seuraa häntä Poriin asti ja tahtoo jutella. No, siinä oli varmaan baarilaisilla nauramista, kun näkivät tapahtuneen, vaikka minua se ei silloin naurattanut laisinkaan, yhä miehen vankina kun koin olevani. Siinä minä näppejäni nuollen sitten laahustin takaisin hostelliin, kuunnellen, miten paikalliset ihmiset lauloivat mulle: Mun koti ei oo täällä.
No, nyt tapahtumat ovat historiaa ja niille voi jo nauraa, mutta pitäisi varmaan tutustua tuohon Chisuun, kun tuntuu että elämme samanlaista elämää. Voisin varmaan saada vertaistukea! Eräs nainen sanoi: “toisten tarinoilla on helppo tehdä rahaa, mutta ne, joilla on oikeasti tarinoita, on helppo jättää syrjään”. Mitä lie tarkoittanut? Yksi nainen vastaan koko armeija, reiluyu! Ja on se jännä, kun taas aloin puhua Chisusta, kävijämäärä minun nettisivuilla tipahti yhtäkkiä 12 000 kävijästä 10,980 kävijään. En ole tiennytkään, että nuo laskurit toimivat myös toiseen suuntaan. Mitenköhän on noiden YouTube-laskureiden kanssa? Yksi nainen vastaan koko armeija. Tosi reiluu. T. Louna Widenius