Kansainvälinen tutkimus on paljastanut Facebook-päivitysten vihatuimmat aiheet.
Tutkimukseen osallistui 10 000 ihmistä, joissa oli saman verran miehiä kuin naisia. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää sosiaalisen median tottumuksia ja miten ihmiset suhtautuvat erilaisiin sosiaalisessa mediassa julkaistujen päivitysten aiheisiin.
Jos et halua suututtaa ystäviäsi somessa, kannattaa vältellä seuraavia aiheita. Tukimuksessa selvisi, että ylivoimaisesti vihatuin päivitys on sellainen, jossa kerrotaan jostakin henkilökohtaisesta ongelmasta. 62 prosenttia miehistä ja 67 prosenttia naisista vihasi eniten lukea muiden ongelmista. Huonosta päivästä kertominen ylitti vastenmielisyydessä poliittisen vaahtoamisen, selfiet sekä vauva- ja ruokakuvat.
Tutkimuksessa kysyttiin myös kuinka moni sosiaalisessa mediassa oleva ystävä tai seuraaja koetaan ystäväksi myös oikeassa elämässä. Kävi ilmi, että miehet uskoivat sosiaalisen median ystävyyteen vahvemmin kuin naiset. Miesten mielestä jopa 60-80 prosenttia sosiaalisen median ystävistä oli myös oikeita ystäviä, kun naisten mielestä lukema oli 40-60 prosenttia.
Lähde: i100