Teinitytöt keksivät pillin, joka estää raiskauksia

Kolme amerikkalaista opiskelijatyttöä keksivät keinon, jolla välttyä tulemasta niin sanotun treffiraiskauksen uhriksi. Tytöt kehittivät pillin, joka tunnistaa yleisimmät tyrmäystippoina käytetyt aineet juomista.
Kolmikon kehittämät älypillit antavat testituloksen välittömästi. Pillin paras puoli on, että juoman testaaminen onnistuu salaa ulkopuolisilta. Keksinnöstään palkitut Susana Cappello, Carolina Biagorri ja Victoria Roca kertovat syitä testipillin kehittämiselle:
– Tyrmäystippojen ja alkoholin avulla tehdyt raiskaukset ovat liian yleisiä. Haluamme tarjota kaikille sukupuolesta riippumatta yksinkertaisen keinon suojella itseään.
Projektinsa yhteydessä kolmikko teetti yliopistolla kyselytutkimuksen, jonka vastaajista puolet kertoi tuntevansa jonkun, joka on tullut huumatuksi juhlissa. Vastaajista 85 prosenttia sanoi, että he käyttäisivät testipilliä.
Tällä hetkellä tytöt yrittävät selvittää, kuinka tehdä pilleistä kierrätettäviä. Kun tuotekehitys on saatu päätökseen, he alkavat etsiä rahoitusta ja laittavat yritystoiminnan pystyyn.
Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit
Lataa...