Tia Kiuru julkaisi rajun kuvan ihosairaudestaan: ”Eikä tällä selällä paljon ihmissuhteitakaan kehitellä”

Muun muassa Viidakon tähtöset -sarjasssa nähty realitytähti ja bloggaaja Tia Kiuru on julkaissut Instagramissa kuvan kivuliaan näköisestä selästään.

Kuvatekstissä Kiuru avautuu sairastamastaa psoriasisksesta ja kertoo, että orastava ihmissuhde kaatui sen vuoksi. Mies pyysi häntä uimaan, mutta Kiuru kieltäytyi, koska pelkäsi miten mies suhtautuisi hänen sairauteensa.

– Kieltäydyin kaikenlaisten tekosyiden varjolla. Enhän mä voinut sanoa että mä en halua ajatella päässäni että olisit kauhistunut mua, kun susta ei sen uintireissun jälkeen enää kuuluisikaan, Kiuru kirjoittaa.

Sairaudestaan Kiurulla on sanottavana suorat sanat.

– Se on ruma, kivulias, vaivaannuttava, kontrolloimaton, uppiniskainen sairaus jonka suhteen voi kokeilla kaikenlaista (solusalpaajista valohoitoihin, been there, done that), mutta silti takeita paremmasta huomisesta tai ensi viikosta ei ole.

Tumma kaunotar toteaa, ettei hänen tee mieli rakennella uutta ihmissuhdetta.

– Eikä tällä selällä, päänahalla, rintakehällä taikka nilkoilla paljon tuoreita ihmissuhteitakaan kehitellä. No, ei kyllä tee mielikään, sen voin sanoa.

Kiurun julkaisemassa kuvassa psoriasisihottuma näkyy punaisina läiskinä pitkin selkää ja niskaa.

View this post on Instagram

And then, one morning – you wake up like this. Joku kysyi multa vähän aikaa sitten, miten mun psoriasiksen hoito saatiin raiteilleen. Vastaus on: ei mitenkään. Ei viimeiseen kymmeneen vuoteen. Jos joku kysyisi, miltä stressi mun mielestäni näyttää, olisi varmaan paras tapa havannoida asiaa ottamalla paita pois ja kääntämällä selän. Muutama kuukausi sitten ihan kiva mies jota olin tapaillut pyysi mua kanssaan uimaan. Kieltäydyin kaikenlaisten tekosyiden varjolla. Enhän mä voinut sanoa, että mä en halua ajatella päässäni että olisit kauhistunut mua, kun susta ei sen uintireissun jälkeen enää kuuluisikaan. Enkä haluakaan. Valitettavasti vaan iästä taikka sukupuolesta huolimatta nämä on asioita joita psoriaatikot ympäri maailman miettivät koko elämänsä. Haluaisin olla hyvä roolimalli muille tämän asian kanssa kamppaileville ja sanoa että sillä ei ole mitään väliä miltä psoriasis saa teidät näyttämään mutta en voi, – sillä sehän ei ole totta. On sillä väliä, koska teidän mielestä sen enempää kuin itsenikään mielestä tuo iho ei ole minä. Se ei ole minun ihoni. Se ei ole sinun ihosi. Se on ruma, kivulias, vaivaannuttava, kontrolloimaton, uppiniskainen sairaus jonka suhteen voi kokeilla kaikenlaista (solusalpaajista valohoitoihin, been there, done that), mutta silti takeita paremmasta huomisesta tai ensi viikosta ei ole. Alle kaksi viikkoa viimeisestä kortisonikuurista joka vei oireet muutamaksi päiväksi ja tässä sitä taas ollaan. Tarkoittaa, että valohoidot kutsuvat ja paras asia oikeasti jonka voisin itselleni tehdä olisi oikeasti viettää joulu lämpimässä. Eikä tällä selällä, päänahalla, rintakehällä taikka nilkoilla paljon tuoreita ihmissuhteitakaan kehitellä. No, ei kyllä tee mielikään, sen voin sanoa. Odotan innolla että tämän vuoden paineet ja pelot ja tuskat ja turvattomuus ja suru jää taakse ja ehkä hetkellisesti tämäkin. Älkääkä käsittäkö väärin – asiat voisi olla vielä pahemmin. En mä tähän kuole. En mä tätä joka päivä mieti (vai mietinkö sittenkin?) Eikä tämä tee musta kuin ehkä korkeintaan vielä tiukemman ämmän kuin mä jo olen. Ihmiset ovat vain usein kovan kuoren ja mustien poolopaitojensa alla jotain ihan muuta, kuin luulisi. #psoriasis

A post shared by T I A (@tiakiuru) on

Tässä lisää Tia Kiurun kuvia.

View this post on Instagram

Weekend!!!! 🖤 #welldeserved

A post shared by T I A (@tiakiuru) on

Kuvat: Instagram / Tia Kiuru


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.