Tutkijat ovat havainneet, että juuston syöminen voi auttaa ehkäisemään diabetesta, jonka laukaisee usein ylipainoisuus. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.
Tutkimuksen mukaan vain kaksi juustosiivua päivässä vähentää kakkostyypin diabeteksen riskiä 12 prosentilla. Britti- ja hollantilaistutkijat tarkastelivat 16 800 terveen aikuisen sekä 12 400 kakkostyypin diabetesta sairastavan potilaan ruokavalioita. Osallistujat olivat peräisin kahdeksasta Euroopan maasta.
Tutkimuksessa havaittiin, että vähintään 55 grammaa juustoa – noin kaksi siivua – päivässä syövien kakkostyypin diabeteksen riski oli 12 prosenttia alhaisempi kuin niillä, jotka eivät syöneet juustoa.
Yhden teorian mukaan juuston sisältämä probioottinen bakteeri alentaa kolesterolia ja tuottaa tiettyjä vitamiineja, jotka ehkäisevät diabetesta. Lisäksi juusto, maito ja jogurtti sisältävät runsaasti D-vitamiinia, kalsiumia ja magnesiumia, jotka voivat myös auttaa torjumaan diabetesta.
Tästä huolimatta asiantuntijat eivät suosittele juustolla mässäilyä, sillä yleisen terveyden kannalta parasta on noudattaa tasapainoista ruokavaliota, johon kuuluu runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sekä vähän suolaa ja rasvaa.
Tohtori.fi