Tutkija eivät ole koskaan löytäneet tyydyttävää selitystä miesten rintaintoilulle, mutta nyt aivotutkija on keksinyt selityksen, jossa on hänen mukaansa järkeä.
Larry Young, psykiatrian professori Emory Universitysta uskoo, että ihmisen evoluutio on valjastanut hermopiirit niin, että ne vahvistavat äidin ja lapsen suhdetta ihmettämisen aikana ja myöhemmin samat hermopiirit vahvistavat myös parisuhdetta. Tämän tuloksena vauvojen tavoin myös miehet rakastavat rintoja.
Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että nännistimulaatio parantaa seksuaalista kiihottumista. Toisin sanoen miehet voivat tehdä itsensä haluttavammiksi stimuloimalla naisen rintoja esileikin ja seksin aikana. Evoluution ansiosta miehet haluavat huomioida naisen rinnat.
– Rintojen vetovoima johtuu aivojen muutoksen vaikutuksesta, joka vaikuttaa heteromiehillä murrosiän jälkeen, Young kertoo.
– Evoluutio on valinnut tämän aivojen muutoksen tapahtuvan miehissä, jonka vuoksi miehet kiinnostuvat naisten rinnoista, Young jatkaa.
Lähde: IS