Vastasyntynyt sai hengenvaarallisen verenmyrkytyksen suositun synnytysmenetelmän seurauksena

Kanadassa tyttövauva sai hengenvaarallisen infektion pian syntymänsä jälkeen. Vauva syntyi vesisynnytyksellä täysiaikaisena ja terveenä, mutta joutui sairaalahoitoon kahdeksan päivän ikäisenä. Vauvalla oli kuumetta eikä hän syönyt kunnolla. Tyttö joutui tehohoitoon, sillä hänen elimensä alkoivat pettää.
Tapauksen selonteko todistaa useiden lääkäreiden mukaan, että vesisynnytys on riskialtis synnytysmenetelmä vastasyntyneen kannalta.
Vauvalla todettiin verenmyrkytys, joka oli seurausta verenkiertoon päässeestä legionella-bakteerista. Kyseinen bakteeri viihtyy lämpimässä vedessä. Vauva oli syntynyt lämpimällä vedellä täytetyssä ammeessa, josta lääkärit uskoivat tartunnan olevan peräisin.
– Tämän vauvan kokemus korostaa vakavia ja mahdollisesti hengenvaarallisia haittoja, joita vesisynnytyksellä on vastasyntyneelle, etenkin, kun käytetään lämmitettyjä, esitäytettyjä altaita, tohtori Michelle Barton totesi.
Vauva syntyi kotona lämmitetyssä ammeessa kätilön valvomana. Amme oli täytetty kolme päivää aikaisemmin, mikä lisäsi tartuntariskiä. Bartonin mukaan vastasyntyneiden immuunipuolustus on heikko, joten vastatäytettykin allas on riski.
Vauva sai antibiootteja, joiden ansiosta hänen tilansa alkoi kohentua. Hän joutui kuitenkin olemaan viisi viikkoa sairaalassa hengityskoneessa, ennen kuin hän pääsi kotiin.
Osa naisista suosii vesisynnytystä, sillä se voi lievittää kipua ja nopeuttaa synnytyksen varhaista vaihetta. Yhdysvaltalaiset ja brittiläiset lääkärit kuitenkin neuvovat välttämään vesisynnytystä sen lisäämän infektioriskin vuoksi. Lämmitetyt ammeet ovat asiantuntijoiden mukaan erityisen riskialttiita.
Lähde: DailyMail


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.