Älä kadota itseäsi parisuhteessa – 6 vinkkiä, miten säilytät itsenäisyytesi

Parisuhteessa on helppo unohtaa itsensä ja sulautua vain osaksi pariskuntaa. Siksi heti suhteen alussa kannattaa tietoisesti tehdä päätös pitää huoli, että oma identiteetti ei katoa.
Parille tekee hyvää viettää aikaa sekä yhdessä että erikseen, ja kumppaniaan on välillä hyvä ikävöidä. Tässä on kuusi vinkkiä, joilla säilytät oman erillisyytesi parisuhteessa.

1. Vietä aikaa yksin

Suhteessa oleminen ei tarkoita, että sinun on seurattava jonkun muun asettamia sääntöjä yhteisestä ajanvietosta. Vaikka toiset ihmiset ajattelisivat, että pariskunnan on vietettävä tietty määrä aikaa yhdessä, se ei tarkoita, että tuo määrä on sopiva juuri teille. Ota rohkeasti aikaa myös itsellesi.

2. Älä unohda ystäviäsi

Suhteen alussa on luonnollista, ettet ehdi tapaamaan ystäviäsi yhtä usein kuin ennen, sillä haluat viettää kaiken vapaa-aikasi uuden kumppanisi kanssa. Parisuhteen edetessä on kuitenkin tärkeää, että pidät huolta ystävyyssuhteistasi. Tapaa siis vanhoja ystäviäsi, ei ainoastaan pariskuntana, vaan myös kahden kesken.

3. Jatka harrastuksiasi

Sinulla on luultavasti jokin harrastus esimerkiksi taiteen tai liikunnan parissa. Muista jatkaa harrastustasi parisuhteesta huolimatta. Jos sinulla ei ole vielä harrastusta, yritä löytää ajanviete, josta nautit ja jonka parissa voit viettää omaa aikaa. Yritä vastustaa kiusausta tehdä kaikista harrastuksista yhteisiä kumppanisi kanssa.

4. Kuntoile

Kuntoilua voit harrastaa yhdessä kumppanisi kanssa tai yksin. Liikunta ravitsee sekä mieltä että kehoa. Pidä huoli ennen kaikkea omasta hyvinvoinnistasi.

5. Pidä tavoitteesi mielessäsi

On varmasti mukavaa päiväuneksia, millaiseksi elämäsi muodostuu kumppanisi kanssa. Älä kuitenkaan unohda henkilökohtaisia unelmiasi ja tavoitteitasi.

6. Puhu kumppanisi kanssa

Puhu kumppanisi kanssa kaikesta mahdollisesta ja myös siitä, miten paljon sinun on vietettävä aikaa yksin ollaksesi oma itsesi. Kannustavalle ja rakastavalle kumppanille on helppo kertoa, mitä sinun on tehtävä oman identiteettisi säilyttämiseksi.
Lähde: Elite Daily