Näin tunnistat onko kumppanisi itsekäs sängyssä – ja mitä voit tehdä asialle

Seksin pitäisi olla vuorovaikutteinen tapahtuma, jossa molemmat osapuolet sekä antavat että saavat nautintoa, eikö niin? Näin ei kuitenkaan aina ole.

Men’sHealth listasi tärkeitä kysymyksiä, joiden avulla pystyt selvittämään, onko kumppanisi itsekäs sängyssä, ja mitä voit asialle tehdä.

Vähäinen tai olematon esileikki?

Esileikki on yksi tärkeimmistä elementeistä hyvässä seksissä. Valitettavan monet sivuuttavat esileikin, koska he vain tavoittelevat orgasmia. Esileikki on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää ja johtaa aina parempaan lopputulokseen. Molempia osapuolia tyydyttävä seksisuhde ei voi toimia ilman esileikkiä.

Kumppanillasi voi toki olla muitakin syitä jättää esileikki väliin kuin itsekkyys. Ehkä hänen edellinen kumppaninsa ei tarvinnut tai halunnut sitä, tai ehkä hän pelkää ettei pysty pidättelemään laukeamista niin pitkään, esileikkeineen kaikkineen. Jos kumppanisi jättää esileikin sumeilematta väliin ja menee suoraan seksiin, on hyvinkin mahdollista, että häntä ei vain kiinnosta panostaa tyydyttämiseesi. Kysy tällöin itseltäsi seuraavaa:

Vähätteleekö, sivuuttaako tai pilkkaako hän nautintoasi?

Jos et ole varma, miksi partnerisi kiiruhtaa esileikin ohi, voit pohtia sivuuttaako hän sinun nautintosi? Onko taustalla pelko omasta kestävyydestä, vai välinpitämättömyys sinun kokemuksestasi?

Seksiterapeutti tohtori Kelifern Pomeranz kehottaa pohtimaan seuraavaa tärkeää kysymystä.

– Kun kerrot, mitä haluaisit sängyssä – esimerkiksi roolileikkejä, jonkin fantasian toteuttamista tai halailua – sivuuttako hän toiveesi tai pilkkaako hän jopa niitä?

Jos hän orgasmin jälkeen kierähtää suoraan unten maille, häntä ei kiinnosta sinun tyydytyksesi tai sen puute. Toinen selkeä merkki itsekkyydestä on, jos hän vonkaa periksiantamattomasti seksiä, vaikka olet selvästi sanonut hänelle, ettet ole juuri nyt sillä tuulella.

Kehuskeleeko hän seksielämällänne ystävilleen?

Joitakin ei haittaa, vaikka kumppani kertoisi yksityiskohtia seksielämästä, mutta jotkut kokevat sen massiivisena yksityisyyden loukkauksena. Jos kuulut jälkimmäiseen ryhmään, ja kumppanisi tekee silti niin, kyse on itsekkyydestä.

Pomeranzin mukaan selkeä merkki itsekkyydestä on myös se, jos kumppanisi kehuskelee seksielämällänne ystävilleen. Hän kertoo yksityiskohtia kaikille ystävilleen piittaaamatta, mitä mieltä sinä olet moisesta retostelusta.

Suhtautuuko hän orgasmeihisi palkintoina?

Yleensä on hyvä asia, jos kumppanisi haluaa, että saat orgasmin, mutta asiassa voi olla toinenkin puoli.

Jos kumppanisi haluaa, että saat mahdollisimman paljon nautintoa, hyvä niin, mutta jos kyseessä on saavutus tai todiste hänen henkilökohtaisista seksitaidoistaan, ollaan hakoteillä.

Pomeranz kehottaa tarkkailemaan, menettääkö partnerisi malttinsa, jos hän ei pysty aiheuttamaan sinulle orgasmia.

– Onko hän ilkeä tai pilkkaako hän sinua, jos käytät vibraattoria saavuttaaksesi orgasmin?

Jos hän käyttäytyy kyseisellä tavalla, sinulla on todennäköisesti itsekäs petikumppani.

Mitä tehdä itsekkään kumppanin kanssa?

Jos olet edellä mainituista merkeistä todennut, että kumppanisi on itsekäs sängyssä, sinun ei silti tarvitse vaipua epätoivoon. Asian voi vielä korjata.

Määrittele tarpeesi

– Kaikkien tarpeet eivät ole samanlaisia, joten sinun tehtäväsi on tunnistaa omat seksuaaliset tarpeesi.

– Haluatko halauksia vai suuseksiä? Haluatko pitkän esileikin vai pikapanon? kysyy seksi- ja perheterapeutti tohtori Juan Camarena.

Kerro tarpeistasi

Kun olet määritellyt mitä tarvitset, seuraava vaihe on kertoa niistä kumppanillesi selkeästi. Aloita vaikka näin: ”Olisi todella ihanaa, jos sinä…” tai ”Haluaisin kokeilla…”

Tohtori Pomeranz korostaa, että ”isojen” seksikeskustelujen kanssa on hyvin tärkeää, että ajoitus on oikea.

– Jos yrität puhua asiasta juuri ennen seksiä, se voi latistaa tunnelman, ja jos puhut siitä heti seksin jälkeen, se voi kuulostaa kritiikiltä. Keskustelulle tulisi löytää sellainen hetki, jolloin molemmat ovat levänneitä, tyytyväisä ja rauhallisessa tilanteessa ilman häiriöitä, Pomeranz sanoo.

Positiivinen vahvistus

Tohtori Pomeranz ei sulje kokonaan pois puhumista toiveistaan seksin aikana, kunhan sen tekee positiivisuuden kautta.

– Kokeile kehua kumppaniasi siitä, mitä hän tekee sängyssä ja josta pidät juuri sillä hetkellä, ja sitten voit vienosti ehdottaa joitain muitakin asioita, joita hän voisi kokeilla, Pomeranz vinkkaa.

– Sitten voit osoittaa innostusta heti kyseisen seksikokemuksen jälkeen, joka luo positiivisen vahvistuksen sille, että haluaisit hänen tekevän samoin jatkossakin.

Missä tilanteessa sinun kannattaa jättää itsekäs kumppani?

Aivan kaikkia pahimpia tilanteita ei voi korjata tai muuttaa, ainakaan kovin helposti tai nopeasti.

Seksuaalinen itsekkyys voi kieliä suuremmistakin ongelmista henkilön persoonallisuudessa, ja ne voivat tarkoittaa, että hän ei sovi sinulle makuuhuoneen ulkopuolellakaan. Tällaisessa tilanteessa on parempi lopettaa suhde.

– Jos olet suhteessa, jossa tunnet itsesi jatkuvasti hyväksikäytetyksi ja että sinua ei arvosteta, eikä kumppanisi halua puhua siitä eikä tehdä asialle mitään, ne ovat vahvoja merkkejä sinulle alkaa miettiä, mitä teet sellaisessa suhteessa, neuvoo tohtori Camarena.

– Meidän kaikkien omalla vastuulla on yrittää saada tarpeemme toteutumaan, ja tehdä vaikeat päätökset, jos niin ei käy, Camarena toteaa.

Lähde: Men’sHealth

Kuva: Pixabay

Saatat myös tykätä
Lyö vetoa Kaapo Kakon NHL-pisteistä
Lyö vetoa Kaapo Kakon NHL-pisteistä