Peliarvio: Skylanders Imaginators


Skylanders Imaginators jatkaa Skylanders-pelien hyväksi todetulla linjalla. Tällä kertaa hahmojen rakenteluun on lisätty paljon uusia osa-alueita, kuten hahmon ulkomuodon, äänen ja jopa iskulauseen monipuolinen muokkaus, sekä täysin uusien hahmojen luominen. Vuoden 2016 parhaaksi perhepeliksi valitun Skylanders Imaginatorsin rakentelua laajentavat erinomaisesti myös uudet luomiskristallit, joiden avulla saadaan käyttöön hahmon elementtiluokka ja erikoiskyvyt.

Rakenneltavaa ja tuunailtavaa todellakin riittää uusien sensei-luokan hahmojen kanssa ja pelkästään muokkailuun ja uusien hahmojen luomiseen voi saada kulumaan yllättävän paljon aikaa. Sen verran mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa se on. Hahmon äänen ja iskulauseen lisäksi hänelle voi jopa valita oman tunnusmusiikin. Useimmat pelaajat takuuvarmasti käyttävät luovuuttaan ja rakentelevat mitä eriskummallisemman näköisiä otuksia, koska nyt se on mahdollista.

Aloituspakkauksen mukana tulevat kungfumestaripingviini King Pen ja kultainen kuningatar riittävät mainiosti pelin pelaamiseen, mutta lisäksi on erikseen ostettavissa laaja kirjo hahmoja ja nyt voit hankkia itsellesi myös doomlandereita, eli pelin pahiksia, sekä jopa itse pelisarjan pääpahiksen, alla olevassa kuvassa komeilevan kaljupään, Kaoksen.

Kaikilla hahmoilla on tuttuun tapaan omat erikoisvoimansa ja uusissa hahmoissa pelinkehittäjien luovuus on jälleen kukkinut esimerkillisen vallattomasti. Miltä esimerkiksi kuulostaa kuningatar, joka muuttaa viholliset kullaksi ja kasvaa erikoiskyvyllä jättiläiseksi, joka niittää viholliset maan rakoon nyrkeillään ja ampuu lasersäteitä silmillään? Ei lainkaan huonolta, eikä se sitä olekaan!

Tässä pelissä täysin omanlaisen hullunkurisen hahmon luominen ja sillä pelaaminen on erittäin mukavaa hommaa. Lisäksi näitä erikoisia uniikkeja hahmoja voi siirtää pelin mobiilisovellukseen ihailtavaksi ja jaettavaksi kavereille.

Skylanders Imaginators toimii pelinä hyvin, vaikkakin uusia pelialueita reaaliaikaisesti lataava nopeatempoinen toiminta edelleen aiheuttaa osasekunnin pysähtymisiä. Jos se ei ole haitannut ennen, ei se haittaa nytkään, sillä toimintaa ja tekemistä tässä pelissä riittää. Sitten kun tekeminen loppuu, voi hankkia lisää hahmoja sekä kristalleja ja ilonpito jatkuu.

Pelin tarina etenee perinteisesti pääpiirteittäin siten, että Kaoksella on pahat mielessä ja Skylandereiden tehtävänä on estää hänen inhat aikeensa. Juoni ei siis edelleenkään ole pelin kantavin voima, vaan varsinaisena mausteena toimivat vaihteleva sekä vetävä toiminta, ilotulistusmaisen värikkäät tehosteet, sekä tietenkin omien hahmojen rakentelu, tuunaus ja kehittäminen. Erilaisia tehtäviä on mukava suorittaa ja toimintaräiskintä on teemallisesti hyvässä tasapainossa tasohyppelyiden sekä pulmanratkonnan kanssa.

Kokonaisuutena Skylanders Imaginators on tasapainoinen ja vauhdikas peli, joka viihdyttää koko perhettä, tosin ehkä hieman enemmän poikia kuin tyttöjä. Tekemistä ja hahmojen tuunailua joka tapauksessa piisaa ja kaikki on hienoa kuin unelmien karkkimaa. Pieneksi miinukseksi voidaan tälle pelisarjalle ominaisesti merkitä kukkaroa keventävien lisäostojen suuren tarjonnan, mutta onneksi ilman niitäkin pelistä pystyy nauttimaan täysin rinnoin.

Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 7
Julkaisuaika: 14.10.2016
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U
Kehittäjä: Toys for Bob
Julkaisija: Activision
Pelaajamäärä: 1-2, 2-4 netissä