Livenä vieraissa

Livenä vieraissaThe Voice -kanavan nerokas idea on pyörinyt TV-ruudussa sekä radiokanavalla ja nyt Livenä vieraissa on ikuistettu myös levylle. Suomen eturivin artistit ovat antaneet oman näkemyksensä toisen artistin hittibiisistä. Jokainen kymmenestä esiintyjästä on saanut muokata kappaleista oman näköisensä luomuksen. Versioinnit on nauhoitettu yhdellä studiolive-sessiolla purkkiin. Albumin toinen levy on pyhitetty artistien omien biisien live-esityksille. Kokoelman lopputulos voisi helposti ajautua verkon painon virkaan, mutta artisteilla on ollut tahtoa perehtyä kappaleisiin, eikä lavalle ole astuttu valmistautumatta. Erittäin mielenkiintoinen paketti sisältää hämmentäviäkin vetoja, joista suurin osa hyvässä mielessä. Avausraita pistää hymyn huulille. Herra Ylppö on päättänyt versioida PMMP:n tuttua kesähittiä Rusketusraidat. Raskaan kuuloista miehistä uhoa täynnä oleva esitys antaa lainakappaleelle aivan uuden merkityksen. Energinen ja totaalisen erilainen versio toimii erittäin hyvin. Samaan kategoriaan kuuluu myös Olavi Uusivirran sovitus Jenni Vartiaisen Tunnoton-kappaleesta. Slovariosastolle luokiteltava alkuperäistuotos on nostettu bailupotenssiin kymmenen ja potkua löytyy kuin pienestä kylästä. Särökitaroin ja osuvin syntikkasaundein varustettu kappale vie mukanaan.
Levyn onnistujien joukkoon kuuluvat myös Poets of the Fall:n edellisen Bond-elokuvan tunnussävelmän You Know My Name -tulkinta, Jonna Tervomaan Missä lie kondiksessa eli uusi versio First Edition -biisistä, Indican Popeda-kierrätys Kersantti Karoliina, Happoradion nasaalityttöduolta (Nylon Beat) lainaama 12 apinaa ja takiaisen lailla tarttuva Apulannan Huomisen kyynel eli Paul Oxley’s Unitin suomentama Spanish Bars. Näissä kaikissa löytyy hyvään lainakappaleeseen tarvittavat elementit eli uutta näkemystä ja persoonallista toteutusta. Lähimmäksi originellia sävelmää ajautuu Poets of the Fall, mutta sekin löytää oman paikkansa kokoelmalla. Kelpo suoritukseen yltää myös 51Koodia, mutta heidän Juppihippipunkkari-esityksensä ei jotenkin onnistu säväyttämään.
Livenä vieraissa -albumin heikoimmat esitykset ovat ehdottomasti Negativen Karma Killer ja Uniklubin Mun koti ei ole täällä. Ne eivät onnistu nostamaan kappaleita uudelle tasolle. Uniklubin Chisu-tulkinnasta jää todella vaivautunut olo ja saa sinut kysymään MIKSI?
Toisen levyn esiintyjäkavalkadin omat kappaleet ovat myös kelpo kuunneltavaa, ja esiintyjistä parhaiten mieleen jäävät Apulanta sekä Jonna Tervomaa. Livenä vieraissa -albumista jää erittäin hyvä maku ja sitä voi erinomaisesti suositella lahjaksi vaikka pukinkonttiin.
Pisteet 4/5

Saatat myös tykätä
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta