Muusikko Anssi Kela, 49, on yksi perjantaina alkavan uuden Vain elämää -kauden artisteista. Ensimmäisessä jaksossa nähdään kun artistit saapuvat Satulinnaan kukin omanlaisellaan menopelillä.

Anssin saapuminen hämmästyttää artisteja toden teolla, sillä miehen menopeli tuo monelle lapsuuden tv-muistot mieleen.

– Oijoi! Toi on Ritari Ässän auto! Tuure Kilpeläinen huokaa, kun Anssi kurvaa Satulinnan pihaan.

– Se on muuten Ritari Ässän auto.

– En mä kestä! Chisu huokaa.

Anssi kertoo muille, että auto valmistui juuri sopivasti edellispäivänä ja Anna Abreu haluaa tietää puhuuko Anssin auto kuten Ritari Ässän KITT teki.

– Se ei puhu vielä. Se tulee puhumaan, Anssi selventää.

Anssi julkaisi Instagram-tilillään maistiaisen ohjelman ensimmäisestä jaksosta, jossa nähdään myös muiden artistien valitsemia kulkupelejä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Anssi Kela kertoi autonsa hankinnasta ensimmäisen kerran kesäkuussa Instagram-julkaisussaan. Hän kertoo vaikuttuneensa jo 11-vuotiaana KITT-autosta, joka osasi muun muassa puhua ja ajaa itsekseen.

Lähes 40 vuotta myöhemmin Anssi näki myynti-ilmoituksen, jossa kaupattiin Ritari Ässän autoa. Kyseinen yksilö myytiin kuitenkin Anssin nenän edestä, mutta kipinä oman KITTin rakentamiseen jäi kytemään.

– Alkoi sopivan aihion metsästys. Juuri oikeanlainen löytyi lopulta Ruotsista: sininen Pontiac Trans Am, vuodelta 1982. Siitä alkoi rakennus, jonka vaiheet olen tallentanut myöhemmin julkaistavaan dokumenttiin, Anssi kertoi.

– Projekti on ollut mittava ja täysin pois omalta osaamisalueeltani. Auto on edelleen hieman keskeneräinen, mutta kuitenkin näyttää jo siltä, miltä pitääkin: Ritari Ässän ykköskauden KITTiltä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vain elämää alkaa perjantaina 24. syyskuuta klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Lue myös:

Anssi Kela avoimena asiasta, joka häntä omalla urallaan harmittaa – ”En ollut valmis”

Anssi Kela teki puolisonsa kanssa yllättävän diilin: ”Pyysin sanomaan sitten kun alkaa näyttää epätoivoiselta”