Toimittajana ja kolumnistina tunnetuksi tullut Sanna Ukkola on yksi syksyllä alkavan Olet mitä syöt -ohjelman tähdistä. Hän pistää elämäntapansa kuntoon yhdessä julkkislääkäri Pippa Laukan kanssa.

Ukkola on tuttu rohkeista kannanotoistaan, ja hänelle lähellä sydäntä ovat erilaiset yhteiskunnalliset asiat. Aiemmin Ukkola ajatteli, ettei hän voisi lähteä viihdeohjelmiin, koska rikkoisi kuvaansa uskottavana politiikantoimittajana. Nyt Ukkola on kuitenkin nähty useissa eri tv-realityissa, kuten Big Brotherissa ja Farmissa.

Mikä sai Ukkolan vaihtamaan mielipidettään viihdeohjelmiin osallistumisesta?

– Nyt kun on tullut ikää lisää, olen alkanut miettimään, ettei minun ehkä tarvitse ottaa itseäni niin kovin vakavasti. Tämä on muuttanut suhtautumistani erilaisia tv-ohjelmia kohtaan, Ukkola kertoo Metropolille Olet mitä syöt -ohjelman pressitilaisuudessa.

– Tämä on ollut hirveän hauskaa. Olen ohjelmien kuvauksissa tutustunut paljon erilaisiin, kivoihin tyyppeihin. Tätä kautta saan myös yleisöäni laajennettua.

Ukkola on tottunut siihen, että hänen julkiset ulostulonsa, etenkin kolumnit, herättävät yleisössä usein voimakkaita reaktioita. Hänestä on ollut hienoa saada näyttää suomalaisille, millainen ihminen hän on siviilissä.

– Huomaan, että monilla on minusta ehkä vähän kova kuva. Kritisoin kolumneissani tiettyjä aatesuuntauksia, kuten feminismiä, ja ihmiset suuttuvat minulle siitä.

– Nyt on ollut hauskaa nähdä, että monien kuva minusta on muuttunut. Varsinkin BB:n jälkeen sain valtavan määrän palautetta naisilta. He totesivat viesteissään olleensa yllättyneitä siitä, että olenkin ihan mukava ihminen.

– Ajatuksena on nyt ehkä vähän pehmentää sitä minun julkisuuskuvaani, Ukkola täsmentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuminen on tuonut Ukkolalle paljon uutta virtaa elämään. Nainen kertoo, että suurin ongelma hänelle oli se, että hän söi liian vähän.

– Usein ihmiset ajattelevat, että painonnousun syynä on se, että syö liian paljon. Minulla ongelma oli päinvastainen. Mielestäni on hyvä tuoda laihdutuskeskusteluun myös tämä näkökulma.

Lue myös:

Sanna Ukkola paljastaa – yksi asia ahdisti BB-talossa!

Sanna Ukkola laukoo suoran mielipiteensä Aleksi Valavuoresta ja transkohusta