Tunnettu toimittaja ja kolumnisti Sanna Ukkola tarttuu usein työssään vaikeisiin, yhteiskunnallisiin aiheisiin. Hänen Iltalehdelle kirjoittamansa kolumnit herättävät monesti ihmisissä suuria tunteita ja jakavat laajasti mielipiteitä.

Ukkola on seurannut vierestä Aleksi Valavuoreen liittyvää kohua miehen lausunnoista transsukupuolisuuteen liittyen. Valavuori herätti viime viikolla runsaasti keskustelua, kun hän kritisoi sometileillään transsukupuolisten osallistumista naisten lajeihin.

Nyt Ukkola ottaa avoimesti kantaa Valavuoren ympärillä pyörineeseen myllytykseen.

– Olen lähtökohtaisesti tässä asiassa samaa mieltä kuin Aleksi Valavuori. Mutta mielestäni Valavuoren tapa kirjoittaa näistä aiheista on sellainen, että ymmärrän, että ihmiset ja etenkin transaktivistit hermostuvat hänen sanomisistaan, Ukkola kommentoi Metropolille AlfaTV-kanavan syyspressissä.

– Kyseessä on kuitenkin marginaalivähemmistö, joten Valavuori olisi kyllä voinut kirjoittaa hieman kunnioittavammin, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Ukkola kertoo myös itse kirjoittaneensa aiheesta kolumnin. Kolumnissaan Ukkola toi esille samoja näkemyksiä kuin Valavuori, mutta hän pyrki tekemään sen mahdollisimman varovasti ja pehmeästi.

– Käsittelin tekstissäni myös transfobiaa. Sain kolumnistani ainoastaan positiivista palauetta – myös transaktivisteilta, Ukkola summaa.

Lue myös:

Sanna Ukkola ei työssään identifioidu naiseksi – avaa ajatuksiaan kohukolumniensa takaa: ”En mene lauman mukana”

Teemu Selänne osallistui Valavuoren ohjelmaan – kommentoi rajusti urheilun sukupuolijakoja: ”Uskokaa, ongelmia on tulossa!”