Etelän kohteiden hotellihaut kasvoivat eniten heinäkuussa. Hotels.com in heinäkuun hakutilastoissa kuuman listan kärjessä olivat Italian Bologna ja Thaimaan Phuketissa sijaitseva Kathu.
Tänä kesänä etelän lämpö on houkutellut suomalaisia. Hotels.comin suomenkielisen sivuston kautta tehdyt hotellihaut lisääntyivät heinäkuussa eniten Bolognaan, josta suomalaiset hakivat hotelleja jopa 470 % innokkaammin vuoden 2011 heinäkuuhun verratuna. Hakumäärien kasvuun lienee vaikuttanut suhteellisen paljon Blue1:n kesäkuussa avaama suora lentoreitti Helsingin ja Bolognan välillä.
Pohjois-Italiassa sijaitseva Bologna, jota on tituleerattu jopa Italian ruokapääkaupungiksi, on hieno kesäkohde. Kaupungin keskiaikainen arkkitehtuuri on upeaa ja kulttuuritarjonta eläväistä. Bolognasta on myös lyhyt matka muihin Italian suosittuihin kohteisiin, kuten Venetsiaan, Firenzeen, Adrianmeren rannikolle ja Garda-järvelle.
Herätys, talvilomia varataan jo!
Toiseksi eniten hotellihaut lisääntyivät Thaimaassa Phuketin lomasaarella sijaitsevaan Kathuun, jonne haut kasvoivat yli viisinkertaisiksi. Tähän vuodenaikaan Thaimaan ilmasto ei ole hehkeimmillään, joten todennäköisesti suomalaiset ovat siirtyneet jo talvilomasuunnitelmien tekemiseen. Jos siis mielit talvilomallasi etelän lämpöön, kannattaa tarttua tuumasta toimeen jo nyt.