Juhani_Tamminen-wikimedia-commons

Juhani Tamminen Suurin pudottaja -luovutuksestaan: ”Minä olen liideri, enkä mikään s****nan huutosakkityttö”

Metropoli
Legendaarinen jääkiekkopelaaja ja -valmentaja Juhani ”Tami” Tamminen oli mukana Nelosen Suurin pudottaja -ohjelmassa vielä eiliseen asti, kun hän jätti pelin kesken.

Michele ”Minttu” Kaulaselle koitui eilisessä jaksossa tehtävä pudottaa kilpailusta joko Tamminen tai Nina Mikkonen ja hän halusi kuulla molemmilta perustelut, miksi he ansaitsisivat jatkaa kisassa. Tamminen kuitenkin täräytti välittömästi poistuvansa kisasta.

– Kokeneena joukkuepelaajan tiedän, että koskaan ei synny hyvää joukkuetta, jos kaikki ajattelevat itsekkäästi. Mulle oli aivan päivänselvää, että jonkun täytyy uhrautua ja olla epäitsekäs. Mä olen sitä ihan mielelläni, Tamminen totesi.

Tamminen oli erityisen tuohtunut ohjelmassa valmentajana toimivalle Janni Hussille.

– En tykkää, että tällaiset mademoiselle Hussit ovat tuolla lärvi auki tietämättä asioista mitään. Jos nämä olisi mun pelaajia, mä roikottaisin niitä Aurajoen sillalta nilkoista ja sanoisin, että mitäs mieltä olet nyt, Tamminen ärähti Ilta-Sanomille.

Tamminen kertoi myöhemmmin Seiskalle, ettei pitänyt juontajien ja varsinkin Janni Hussin toimintaa korrektina. Tamminen raivostui, koska hänen mielestään Hussi antoi julkisuuteen valheellista tietoa leijonalegendan poissaolosta ryhmätreeneistä.

Tamminen poistui treenileiriltä, koska hänen ystävänsä ja oppi-isänsä, jääkiekkovalmentaja Juhani Wahlsten menehtyi äkillisesti kuvausten aikana. Hussi ei näyttänyt tietävän asiaa ohjelmassa ja arveli Tammisen lähteneen karkuteille.

Tamminen latasi asiasta täyslaidallisen Seiskalle.

– Mutta tässä tapauksessa nuoret juontajat hyppivät silmille ja painavat täysin väärää ja valheellista infoa julkisuuteen. Silloin se tarkoittaa, että pitäkää tunkkinne!

Tammisen mukaan hän oli sopinut etukäteen mahdollisista poissaoloista tuottaja Jupe Tuomolan kanssa.

Seiska kysyi Tammiselta, onko Janni Hussi hänen mielestään pätevä koutsi ohjelmaan.

– Koutsi hän ei ole missään tapauksessa. Ainakin itselläni on koutsaamisesta aivan eri käsitykset.

– Kaikki tietävät, että minä olen liideri, enkä mikään s****nan huutosakkityttö. Piste.

Janni Hussi puolestaan kertoi Ilta-Sanomille pöyristyneensä Tammisen purkauksista.

– Siinä vaiheessa, kun aletaan uhkailla julkisesti väkivallalla, siinä mennään rajan yli, Hussi sanoi Ilta-Sanomille.

– Musta saa henkilökohtaisesti kuka tahansa olla mitä mieltä tahansa – musta ei ole pakko välittää – mutta tuossa mentiin hienostuneen rajan yli.

– Sitten vielä se, että on tosi harmi, että ollaan melkein 2020 ja edelleen nuoret naiset joutuvat kokemaan halventavaa tytöttelyä. Mun mielestä se on ikävää, Hussi linjasi Ilta-Sanomille.

Tamminen ei ollut paikalla keskiviikkona, kun ohjelman finaalijakso kuvattiin Hämeenkylän kartanossa Vantaalla.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Seiska

Kuva: Wikimedia Commons

Asenna appi

Metropoli.net

Sattuu ja tapahtuu