Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hävisi Vancouverissa pelattavan Hockey Canada Cupin toisessa ottelussaan Kanadalle murskalukemin 2-10 (1-4,1-2,0-4). Suomi oli ottanut avauspelissään voiton USA:sta, mutta kanadalaiset antoivat Naisleijonille kylmää kyytiä.

Suomen maaleista vastasivat ylivoimalla osunut Rosa Lindstedt ja Linda Välimäki. USA-ottelussa loistanut veräjänvartija Noora Räty oli saanut lepovuoron ja tolppien väliin asettui Mira Kuisma, joka torjui Kanadan 40 laukauksesta 30.

Kanadan maalivahti Kim St.Pierre joutui torjumaan vain 11 laukausta. Vaahteralehtien ahneimpina kunnostatuivat Caroline Ouellette (3+1) ja Rebecca Johnston (3+0), jotka molemmat tekivät hattutempun.

Kanadan muita tehonaisia olivat Haley Irwin (1+2), Sarah Vaillancourt (1+2), Jennifer Botterill (1+1) ja Gillian Apps (1+1). Hayley Wickenheiser kirjautti tililleen kaksi syöttömerkintää. Wickenheiserista tuli samalla esimmäinen kanadalaisnainen, joka on saanut maajoukkueessa kasaan yli 300 pistettä.

Kanada meni Vaillancourtin maalilla johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Lindstedt toi Suomen vielä tasoihin avauserän puolivälissä, mutta sitten Kanada teki kolme maalia alle kahden minuutin sisään ja meni menojaan.

Suomi kohtaa alkusarjan viimeisessä ottelussaan Ruotsin torstaina. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina.