Merimaailma SEA LIFEn Jakki-meritursas ennustaa: Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden!
Ei syytä huoleen, sillä suuri oraakkeli ja SEA LIFEn tuorein tulokas, meritursas Jacques (tuttavallisemmin Jakki) on puhunut. Jakille annettiin altaaseensa neljän jääkiekon MM-kisojen semifinalistimaan lippua, joista sen toivottiin valitsevan voittajan. Jakin valinta oli erittäin selvä, sillä heti Suomen lipun ilmestyessä altaaseen, se tarrasi siihen hurjasti kiinni kaikilla lonkeroillaan. Tursas retuutti lipun mukanaan jopa pesäkoloonsa asti ja suorastaan taisteli vastaan, kun SEA LIFEn henkilökunta yritti ottaa siltä lippua pois. Toisten semifinalistimaiden lippuihin Jakki tunsi lähinnä häilyvää mielenkiintoa, mutta ei takertunut niihin missään vaiheessa.
Jakki itse saapui Helsinkiin viime viikolla Ranskan rannikolta ja se myös nimettiin kotiseutunsa mukaan. Ranskaa ei tänäkään vuonna semifinalistien joukosta löydy, ja hyvä niin, sillä kuka tietää, olisiko kotiseuturakkaus johdatellut Jakin ennustustuloksia liikaa.
Pienen alkuarastelun jälkeen Jakki on kotiutunut SEA LIFEen hyvin ja on pienestä koostaan huolimatta vilkas ja kekseliäs mustekala.
Tursaiden ennustukset pitäneet paikkansa ennenkin
Meritursaat eli kansanomaisemmin mustekalat ovat hyvin älykkäitä ja pystyvät ratkomaan visaisiakin ongelmia, kuten avaamaan purkkeja ja tarttumaan esineisiin. Merieläimeksi poikkeuksellisen älykkään tursaan ennustajankyvyt eivät ole siis täysin tuulesta temmattuja. Ennustaja-mustekaloja on SEA LIFE -keskuksissa tavattu ennenkin, sillä SEA LIFE Oberhausenin Paul-mustekala ennusti kesällä 2010 Espanjan maailmanmestaruuden jalkapallossa. Paul oli MM-jalkapalloennustuksissaan muutenkin tietäväinen ja nautti suurta arvostusta jalkapallonystävien keskuudessa.
Mustekalat kuuluvatkin kaikkein pisimmälle kehittyneisiin selkärangattomiin eritoten hermostonsa puolesta. Vaipan hermosolut ovat poikkeuksellisen paksuja ja rustokuoren suojaamat aivot ovat suhteellisesti suuremmat kuin muilla nilviäisillä; oppimiskykyä mittaavien kokeiden perusteella tursaiden älykkyyttä on verrattu matelijoihin.
Viimeistään sunnuntaina tiedämme, osuiko meritursas-Jakin lätkäennustus oikeaan!