Penelope-hitistään tunnetuksi tullut räppäri William eli Ville Virtanen saapui tällä viikolla Helsingin käräjäoikeuteen käsittelemään häntä koskevia syytteitä.

Williamia syytetään rahanpesurikoksesta. Tapaus nousi suuresti otsikoihin aiemmin marraskuussa.

William on ollut omalta osaltaan hyvin vaitonainen asiasta julkisuudessa. Nyt mies on kuitenkin rikkonut hiljaisuuden ja ottanut kantaa tapaukseen omalla Instagram-tilillään. Hän julkaisi itsestään mustavalkoisen kuvan, jonka yhteydessä kommentoi saamiaan syytteitä.

– Olin tällä viikolla oikeudessa. En ole tehnyt mitään väärää ja luotan suomalaiseen oikeusjärjestelmään, William kirjoittaa Instagramissa.

Samalla William toivoo rauhaa tapauksen käsittelyn ympärille.

– Pyytäisin, että tässä kohtaa annetaan tuomareille työrauha ja että ihmiset, jotka eivät ole asianomaisia jätettäisiin rauhaan, räppäri kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Williamin syyte liittyy laajaan huumeoikeudenkäyntiin, jossa huumeliigaa syytetään tuhansien Subutex-tablettien ja 10 kilon amfetamiinierän maahantuonnista.

Syyttäjän mukaan William olisi kuljettanut jutun päätekijältä saamansa 10 000 euroa käteistä rahaa kesällä 2021 Espanjaan tarkoituksena luovuttaa rahat siellä liigan pomolle.

Syttäjä vaatii Williamille kolmen kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Lue myös:

IL: Rahanpesusta syytetty räppäri William vaitonaisena oikeudessa – ”Toi on väärinkäsitys”

Kohun keskelle joutunut Sonja Aiello poistui somesta – raju syy taustalla: ”Voin tällä hetkellä henkisesti todella huonosti”