Big Brother -pariskunta miettii juuri sitä
Kävimme tutustumassa, millaista on Suomen ensimmäisten Big Brother -kilpailijoiden elämä kisan jälkeen. Viime vuonna katsojaennätyksiä tahkonnut sarja palkittiin Telvis-pystillä parhaana reality-sarjana jättäen taakseen muun muassa toista kertaa Suomessa pyörivän Idols-kilpailun. Valjastimme kuulusteluun BB-pariutuneet Timon ja Hannan. Sähäkkä kaksikko kiertelee maaliskuusta lähtien ympäri Suomea vetämässä Metropolin virallista – mutta ei vakavaa – Mieti Sitä -ravintolakiertuetta.
Hanna
Ikä: 27 vuotta
Kotikaupunki: Turku
Horoskooppi: Skorpioni
Lempiväri: Punainen
Ihaninta elämässä: Rakkaus
Eniten kammoksuu: Paskan puhujia
Onko Big Brother -tähteydestä ollut apua arkielämässä?
– Taloudellista hyötyä on tullut töiden muodossa. Sitä on myös päässyt matkustamaan paikkoihin, joihin ei muuten olisi rahaa mennä.
Entä julkisuuden haittapuolet?
– Minua on omasta mielestäni kohdeltu julkisuudessa yllättävän hyvin. Kyllä muut ovat saaneet enemmän negatiivista julkisuutta kuin minä.
Tiesitkö BB-talossa ollessasi, että ohjelmasta tulee noinkin suosittu?
– Itse asiassa vitsailimme usein kilpailun aikana, että katsookohan tätä ohjelmaa kukaan. Rehellisesti sanottuna arvasin, että suomalaisesta versiosta tulee myös huippusuosittu muiden maiden Big Brotherien malliin.
Seuraatko reality-sarjoja?
– Ennen kilpailua olin koukussa brittien BB:hen, nykyään tulee katsottua lähinnä Selviytyjiä. Uusi FC Nörtit kuuluu myös näin vanhana joukkuepelaajana kategoriaan must see.
Mihin reality-sarjaan voisit kuvitella hakevasi?
– BB oli ensimmäinen tosi-tv-sarja, johon halusin päästä, enää en kyllä hakisi mihinkään. Selviytyjiäkin on kiva katsoa, mutta en kyllä itse haluaisi lähteä viidakkoon kituuttamaan ilman ruokaa.
Mihin käytät päiväsi BB-talon ulkopuolella?
– Vapaalla löhöilen lähinnä kotona. Kesäksi pitäisi taas keksiä jotain työtä. Pitäisi varmaan taas elvyttää salibandy-harrastus.
Mitä muuttaisit elämästäsi?
– Haluaisin asua Timon kanssa samassa kaupungissa, mutta en ehkä vielä kuitenkaan saman katon alla.
Millaisista bileistä itse pidät?
– Hyvä musiikki ja reipas meininki tekevät hyvät bileet. Totta kai viinan on myös virrattava.
Rakastaa Timossa:
– Timo on kiltti ja huomaavainen. Sillä on myös samanlainen huumorintaju.
Ärsyttää Timossa:
– Timon hällä väliä -asenne ärsyttää. Kundi voisi joskus ottaa asioita vakavasti.
Timo
Ikä: 28
Kotikaupunki: Jyväskylä
Horoskooppi: Kaksonen
Lempiväri: Musta ja valkoinen
Ihaninta elämässä: Uni ja ruoka
Eniten kammoksuu: Tosikkomaisuutta ja tärkeilyä
Onko Big Brother -tähteydestä ollut apua arkielämässä?
– Työvoimapoliittisesti kyllä. Eli toisin sanoen keikkaa pukkaa nyt kahta kauheammin. Kiertolaiselämälle ei siis ole vieläkään loppua näkyvissä.
Entä julkisuuden haittapuolet?
– Toisinaan ärsyttää, kun jotkut lehdet kirjoittelevat täysin keksittyjä juttuja, joissa ei ole mitään pohjaa. Tulihan tämä haastattelu Metropoliin?
Tiesitkö BB-talossa ollessasi, että ohjelmasta tulee noinkin suosittu?
– En osannut arvata ollenkaan, että BB:n suomalaisesta versiosta tulisi niinkin suosittu.
Seuraatko reality-sarjoja?
– Täytyy myöntää, että en itse juurikaan seuraa tosi-tv-sarjoja. Katsoin muistaakseni muutaman jakson Amerikan Idolsia. Seuraavan Big Brotherin kyllä katson. Haluan nähdä, miltä homma näyttää ulkopuolisen silmin telkkarissa.
Mihin reality-sarjaan voisit kuvitella hakevasi?
– Enää en kyllä lähtisi niihin mihinkään. Jos joku minut varta vasten johonkin kutsuisi, saattaisin ehkä harkita meneväni. Kyllä ensimmäisessä Big Brotherissa oli realityä ihan tarpeeksi.
Mihin käytät päiväsi BB-talon ulkopuolella?
– Käyn eri baareissa töissä. Vapaalla käyn kavereiden kanssa syömässä ja tietenkin juomassa… hehe. Meneehän tuon Hannankin kanssa aikaa.
Mitä muuttaisit elämästäsi?
– Minua kaduttaa suuresti se, etten ole aikaisemmin älynnyt ostaa itselleni asuntoa. Nyt saa sitten kikkailla kaiken maailman vuokrajuttujen kanssa, kun olisi voinut samalla rahalla lyhentää lainaa.
– Toisinaan mietin myös, että olisiko ollut helpompaa tavata Hanna jossain muualla kuin BB-kisassa.
Millaisista bileistä itse pidät?
– Hyvä porukka tekee hyvät bileet. Sitä juhlii vaikka heinäladossa, jos mukana on kavereita, jotka todella osaavat juhlia. Pieni pilke silmäkulmassa tekee bileistä kivan kiihkeitä.
Rakastaa Hannassa:
– Se on semmoinen iloinen ja hullu kääpiö.
Ärsyttää Hannassa:
– Tyttö on välillä hippusen mustasukkainen.