5 tapausta, kun ihmiset joutuivat pulaan Facebookin takia

Jokainen mokaa joskus sosiaalisessa mediassa, mutta näiden ihmisten kömmähdykset saavat omasi mokasi vaikuttamaan mitättömiltä.

1. Ystäväpyyntö

Dylan Osborn, 37, liittyi Facebookiin vuonna 2007. Ruutuun ilmestyi ikkuna, jossa kysyttiin, halusiko hän lähettää ystäväkutsun kaikille sähköpostilistallaan. Hän klikkasi ”kyllä”, minkä seurauksena kutsu meni myös ex-vaimo Claire Tarboxille. Osbornilla oli kuitenkin lähestymiskielto ex-vaimoaan kohtaan, eikä hän olisi saanut olla tähän missään yhteydessä. Mies pidätettiin ja hän sai 10 päivän vankilatuomion. Hän yritti puolustautua sanomalla, ettei tiennyt, miten Facebook toimii saati että kutsu menisi myös exälle.
– En edes tiennyt, että hänellä oli Facebook-tili. Totta puhuen en usko, että tuomarikaan ymmärsi, miten se toimii, mies kertoi.

2. Liskoateria

Vanessa Starr Palm, 23, ja Alexander Daniel Rust, 24, olivat lomailemassa Bahamalla vuonna 2009, kun he näkivät villin iguaanin. He tappoivat, kokkasivat ja söivät eläimen, ja ottivat kuvia, jotka julkaisivat Facebookissa. He eivät kuitenkaan tienneet, että Bahamalla iguaani on uhanalainen laji. Joku ilmoitti kuvista poliisille, ja pari pidätettiin. Heidät vapautettiin lopulta takuita vastaan, mutta he joutuivat maksamaan sakkoja ateriastaan.

3. Ruumis kuvissa

Newyorkilainen Mark Musarella, 46, työskenteli bioanalyytikkona sairaalassa. Hän meni työasioissa asuntoon, jossa oli murhattu 26-vuotias nainen. Hän otti kuvia ruumiista kännykällään ja julkaisi ne Facebook-sivullaan. Yksi Musarellan ystävistä ilmoitti kuvista sairaalaan, jossa hän työskenteli. Musarella sai välittömästi potkut ja syytteen väärinkäytöksestä. Hänet tuomittiin 200 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

4. Kuninkaallinen

Marokkolainen Fouad Mourtada, 26, liittyi Facebookiin vuonna 2007 feikkinimellä. Hän käytti nimeä Moulay Rachid, joka on Marokon kuningas Mohammed VI:n veli. Vuonna 2008 Mourtada pidätettiin ja hän tunnusti tehneensä feikkitilin saadakseen tyttöystävän. Hän sai kolmen vuoden vankilatuomion. Kansainvälisen painostuksen johdosta hänet kuitenkin vapautettiin kuukautta myöhemmin.

5. Kiristäjä

Yhdysvaltalainen Paul Franco, 38, hakkeroi ex-tyttöystävänsä Jessica Zamora-Andersonin Facebook-tilin ja vaihtoi hänen seksuaaliseksi mieltymyksekseen ”gay”. Sen jälkeen Franco vaihtoi naisen salasanan ja piti tämän tiliä panttivankina vaatien exältään satoja dollareita sen palauttamisesta. Franco oli kiristänyt Zamora-Andersonia jo heidän suhteensa aikana seksivideolla. Lopulta nainen otti yhteyttä poliisiin, ja Franco pidätettiin. Kävi myös ilmi, ettei Francolla edes ollut seksivideota Zamora-Andersonista.
Lähde: Reader’s Digest
Kuva: Pixabay

Saatat myös tykätä
Kommentit
Lataa...