Elonkerjuu-yhtyeen entinen laulaja Juha Lagström kamppaili vuosia pahojen mielenterveysongelmien kanssa. Hän päätti hakea apua ongelmiinsa, kun oli jutellut ongelmistaan muusikko Jarkko Martikaisen kanssa.

– Hän kuunteli ja kehotti minua sen jälkeen lähtemään ammattilaisen puheille. Päätinkin uskoa neuvoa. Lähdin vaimoni kanssa päivystykseen. Siellä minulla diagnosoitiin harhaluuloisuushäiriö ja jatkoin samalla muutamaksi päiväksi psykiatriselle osastolle. Tunsin helpotusta, sillä sain olla hetken ilman paineita, Juha kertoo Iltalehdelle.

Vuoden 2018 lopulla hän hakeutui uudemman kerran vaimonsa kuljettamana sairaalahoitoon, mistä hänet viettiin ambulanssilla suljetulle osastolle. Hän vietti osastolla peräti puolitoista kuukautta.

Juhalla diagnosoitiin skitsoaffektiivinen häiriö.

– Sain uuden lääkityksen. Minulla oli myös mahdollisuus poistua päivittäin sairaalasta kävelemään ja kahville. Nuo viikot olivat hyvin tervehdyttäviä, Juha kertoo lehdelle.

Sopivan lääkityksen löytymisestä lähtien Juhan elämä on ollut tasapainossa.

– Minun ei myöskään tarvitse käyttää lääkkeitä koko ajan, mutta ne ovat olemassa tarvittaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos unettomuus tai muut oireet alkavat, on lääkkeiden aika, hän kertoo.

Lähde: Iltalehti

LUE MYÖS:

Lauri Tähkän seuraaja löytyi – Elonkerjuulla uusi solisti

IL: Elonkerjuun uusi solisti kännissä koko perheen keikalla!