Suositussa Karppi-rikosdraamassa parhaillaan näyttelevä Lauri Tilkanen, 34, julkaisi Instagram-tilillään suloisen lapsuuskuvan ja pohtii samalla lasten oikeuksia ja aikuisten vastuuta.

– Olen tässä kuvassa 11-vuotias, täynnä toivoa, mutta myös epävarmuutta ja tarvetta tulla hyväksytyksi, Tilkanen kirjoittaa.

Tilkasen julkaisu liittyy lapsen oikeuksien päivään, jota vietetään 20. marraskuuta. Tilkanen korostaa julkaisussaan, että kenen tahansa aikuisen ja lapsen kohtaaminen voi olla lapselle merkityksellinen.

– Meidän aikuisten on taisteltava yhteisten lapsiemme puolesta, että voisimme luoda meille yhteisen tulevaisuuden ilman huolia. Meidän on oltava lapselle turvallinen, terveellinen, kannustava ja tällä tavoin voimme luoda lapselle luottamusta elämään ja turvaa.

– Jokaisella lapsella on oikeus olla oma itsensä, oikeus unelmoida ja jokaisella lapsella on oikeus tulevaisuuteen. Uskon vahvasti, että tulevaisuus tulee olemaan kaunis, hyvä ja oikeudenmukaisempi. Ainakin meillä on paljon mahdollisuuksia.

– Lapsissa on viisaus, oivallus ja sydän toivoa täynnä.

Tilkasen julkaisu on kerännyt tuhansia tykkäyksiä ja myös YK:n lastenjärjestö Unisef kommentoi sitä kiittäen.

– Kiitos viisaista sanoista ja tärkeästä viestistä, Suomen Unisef kommentoi Tilkasen kirjoitusta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lauri Tilkanen valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2012. Hän on näytellyt useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Tilkasen entinen puoliso on näyttelijä ja ohjaaja Pamela Tola. He menivät naimisiin 2015 ja erosivat vuonna 2020. Parilla on yksi yhteinen poika.

Lue myös:

IL: Lauri Tilkanen elää jatkuvassa epävarmuudessa – työt saattavat usein yllättää: ”Hirveästi ei pysty ennakoimaan”

Me Naiset: Lauri Tilkanen paljastaa kokeneensa työssään seksuaalista häirintää: ”Olen itse puuttunut tilanteisiin”