Roope Salminen IG
Kuva: Instagram Roope Salminen

Roope Salminen ei aio valittaa saamastaan tuomiosta: ”On aika hyväksyä ja suorittaa rangaistus, joka minulle on määrätty”

Petri Voutilainen

Näyttelijä ja laulaja Roope Salminen tuomittiin syyskuussa Helsingin käräjäoikeudessa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Torstaina julkaisemassa somepäivityksessä hän kertoi, ettei aio valittaa saamastaan tuomiosta.

Oikeusprosessi on osaltani tullut päätökseen. Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu, Roope toteaa Instagramissa.

Roope ei ole tyytyväinen kaikilta osin saamaansa tuomioon, mutta ei halua myöskään vähätellä tekoaan.

En ole syyllistynyt siihen rikokseen josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta.

Kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo. Olen epäonnistunut tässä. Sen puolentoista vuorokauden aikana, jonka asianomistajan kanssa vietin, olen yksiselitteisesti tulkinnut tilannetta väärin, lukenut signaaleja joita ei ole ollut olemassa, enkä ole kyennyt ottamaan tätä toista ihmistä huomioon tavalla, jolla olisi pitänyt.

 

Hän kertoo olleensa asianomistajan kanssa jatkoilla tämän asunnolla ja jatkanut aamulla brunssille, josta palasivat asianomistajan kutsumana asunnolle takaisin nukkumaan.

Hänen asunnollaan olemme nukkuneet samassa sängyssä ilman vaatteita. Jälkikäteen on selvää, että minun olisi pitänyt tehdä tarkempia havaintoja myös tämän toisen osapuolen humalatilan kehityksestä ja varmistaa, että hän on edelleen täysin sataprosenttisessa kunnossa tekemään päätöksiä siitä, miten haluaa aikaa viettää. Lisäksi kun asianomistaja seuraavana yönä lähetti viestejä, joissa sanoi että haluaa jutella siitä, mitä välillämme tapahtui, en ollut vastaanottavainen. En ottanut tätä toista ihmistä tosissani, enkä nähnyt käytöksessäni mitään juttelemisen arvoista. Olin väärässä ja toimin väärin.

Hän toteaa, ettei toimisi enää samalla tavalla kuin toimi vuonna 2015.

Olen ollut tapahtumien aikaan 25-vuotias aikuinen ihminen ja minun täytyy kantaa käytöksestäni vastuu. Jos päätyisin uudelleen vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimisin nyt eri tavalla ja niin minun täytyisikin toimia. Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenelämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä.

Hän kuitenkin kiistää oikeusprosessin aikana esitetyn väitteen, että oli panostanut asianomistajaa riisuuntumaan tai avustanut tätä riisuuntumisessa.

Tätä nimenomaista asiaa ei tapahtunut, minkä vuoksi ensimmäinen ajatukseni tuomion saadessani oli, ettei minulla ole muuta mahdollisuutta kuin valittaa ratkaisusta. Kiistin syyllisyyteni, sillä en riisunut muita kuin itseni ja molemmat otimme vaatteitamme pois yhteisymmärryksessä.

Hän päätti olla valittamatta hovioikeuteen saamastaan tuomiosta, koska ei ole valmis pitkään oikeusprosessiin.

Olen sittemmin saanut ymmärtää, että aikaisin käsittelypäivä hovioikeudelle, mitä uskaltaisin toivoa, olisi loppuvuodesta 2022. Päätös saattaisi tulla alkuvuonna 2023. En voi myöskään olla varma siitä, mihin ratkaisuun hovioikeus annetun näytön pohjalta päätyisi. On aika laittaa prosessille piste, pyytää anteeksi käytöstäni ja hyväksyä ja suorittaa se rangaistus, joka minulle on määrätty.

Roope tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 70 päiväsakkoon ja maksamaan 1 000 euron vahingonkorvaukset uhrille.

Jos upotus ei näy selaimellasi, voit katsoa sen klikkaamalla tästä.

Lue myös:

Seksuaalirikoksesta tuomittu Roope Salminen rikkoi somehiljaisuuden – katso kuva!

Roope Salminen oli varattu mies, kun pakottaminen seksuaaliseen tekoon tapahtui – avoliitto päättyi lukuisiin pettämisiin!

Roope Salminen tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon – kertoo nyt oman näkemyksensä tapahtuneesta!

Voita sähköpyörä – arvo yli 1000€!

  1. Vastaa neljään nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa sähköpyörän, jonka arvo on yli 1000€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

Metropoli.net

Sattuu ja tapahtuu