Keskiviikkona Nelosella nähty Temptation Island Suomi -ohjelman jakso on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Jaksossa varattu Henkka ja yksi ohjelman sinkuista, Joanna, päätyvät harrastamaan seksiä.

Kaksikon välinen keskustelu liittyen ehkäisyyn on saanut someväen älähtämään huolesta. Monien mielestä vaikutti nimittäin siltä ettei ehkäisyä oltaisi käytetty, vaikka Joanna niin pyysi.

– Olihan sitten ehkäisyä? Joanna varmistaa ohjelmassa kesken aktin.

– Häh? Henkka toteaa takaisin.

– En minä sisään tule, hän jatkaa.

Twitterissä useat käyttäjät ovat huomauttaneet tuotantoyhtiötä siitä, kuinka ohjelman tekijöiden kuuluisi ottaa suurempaa vastuuta nuorten seksuaaliterveydestä.

– Jäin nyt kyllä vähän sanattomaksi illan Temppareista – ”oliks jotain ehkäsyy?” ”en mä sisään tuu”. Nii just, eräs kirjoittaa.

– Tärkeä tiedotus kaikille nyt sitten: ”Emmä sisälle tuu” ei oo nuoret ehkäsy, toinen kommentoi.

– Vinkkinä sinne tuotannon puolelle, miten olisi seuraavien treffien sisällöksi seksuaaliterveys ja ehkäisyneuvonta? kolmas ehdottaa.

Nyt ohjelman tuotantoyhtiön, Banijay Finlandin vastaava tuottaja Martti Sivonen kommentoi tapausta Iltalehdelle. Sivosen mukaan kyseessä on tuotantoyhtiön virhe kohtauksen leikkaamisvaiheessa, mikä on antanut vääristyneen mielikuvan tapahtumien kulusta.

– Tilanteessa ei ole tapahtunut minkäänlaista painostusta, vaan asiat ovat edenneet kummankin suostumuksesta ja yhdessä sovitulla tavalla, Sivonen painottaa Iltalehden haastattelussa.

– Me tulemme leikkaamaan tuosta jaksosta uuden version, josta tällaista virheellistä tulkintaa ei synny, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Nelonen

Sivonen kertoo puhuneensa asiasta sekä Henkan että Joannan kanssa ja vakuuttaa kaksikon päätyneet sänkyyn molempien tahdosta.

– Kumpikin on yhtä mieltä siitä, että tilanne syntyi yhteisymmärryksessä, eikä siihen liittynyt minkäänlaista painostusta kummankaan osalta.

Sivonen alleviivaa sitä, että ohjelman kuvauksissa varjellaan tarkkaan kaikkien osallistujien täydellistä itsemääräämisoikeutta ja lisäksi tarjolla on runsaasti ehkäisyvälineitä.

Lue myös:

Temptation Island Suomi -Vilma aikoo pudottaa 20 kiloa – katso ensimmäiset muutoskuvat

Temptation Island Suomi -tähden kaula viillettiin auki – ”Pari minuuttia olin kuolleena”

Temptation Island Suomi -tähti joutui vankilaan – avautuu syytteistään YouTubessa