Turha itsensä mollaaminen on huono tapa, joka voi vaikuttaa jopa ulkoiseen olemukseen.

Tutkimusten mukaan normaalipainoiset ihmiset, jotka pitivät itseään lihavina, todellakin päätyivät ylipainoisiksi itselleen armollisempia kanssasisariaan ja -veljiään helpommin.

Alla olevien vinkkien avulla voit saada enemmän itseluottamusta, joka on avain seksikkääseen olemukseen.

Liiku!

Kaikenlainen liikunta lisää itsevarmuutta ja muokkaa kehonkuvaa positiivisemmaksi. Treenaat sitten fitness-kisoihin tai pudotat painoa – liikuntamuodollakaan ei ole väliä – harjoittelulla on joka tapauksessa myönteinen vaikutus siihen, miten koet vartalosi ja näin ollen se vaikuttaa koko olemukseesi.

Kuuntele kehoasi

Mitä paremmin olet yhteydessä kehoosi, sitä vähemmän kiinnität huomiota ulkoiseen olemukseesi. Esimerkiksi meditaatio ja jooga ovat erinomaisia työkaluja vartalosi tuntemiseen ja sen arvostamiseen.

Lopeta puhe ”läskeistäsi”

On helppo sortua vertailemaan vartaloaan itseään hoikempien tai timmimpien kanssa. Tämä on tapa, josta kannattaa pyrkiä eroon ja eritoten välttää negatiivissävyistä puhetta itsestään muiden kuullen. Siitä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin.

Muista positiivinen kehon kieli

Jos ristit kyynärpääsi rinnalle, tuijotat lattiaan ja annat hartioidesi valahtaa, viestität epävarmuutta. Harjoittele itsevarmuutta seisoen ryhdikkäästi jalat hieman harallaan. Katso keskustelukumppaniasi silmiin, äläkä pelkää ”puhua” käsilläsi. Muista myös hymy, niin annat itsestäsi rennon vaikutelman – se on seksikästä kuin mikä!

Itsetunto paremmaksi laakista

Heivaa HETI liian pienet vaatekappaleet pois näköpiiristäsi. Piilota ärsyttävän täydelliset Facebook-kaverisi aikajanaltasi, jottet turhaan sortuisi vertaamaan itseäsi jatkuvasti muihin. Laita myös vaaka piiloon. Painosi ei muutu päivässä, joten unohda turhat punnitukset – laihduttaessasi kerran viikossa riittää. Hae itsellesi sopivia positiivisia vahvistuslauseita vaikka netistä ja kirjoita niitä lapuille kotiisi ja/tai työpaikallesi. Pidä huoli, että muistutat itseäsi useammin siitä, mikä sinussa on hyvää kuin huonoa.

Lähde: Women’s Health

Kuva: Instagram / Black Tape Project